NASCAR Cup: Για 400 μίλια στο θρυλικό Darlington Raceway

×

Γιώργος Ανανίδας

Μετά το δραματικό φινάλε του Κάνσας, το NASCAR Cup Series μεταφέρεται στην Νόρια Καρολίνα για 293 γύρους και 400 μίλια αγώνα σε μία από τις παλαιότερες πίστες του θεσμού.

 Nascar

Την περασμένη Τετάρτη (8/5), ο Michael McDowell ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Front Row Motorsports, έχοντας περάσει επτά σεζόν στον οργανισμό.

Από του χρόνου, θα τρέχει με την Spire Motorsports, οδηγώντας τη #71 Chevrolet, καθότι υπέγραψε πολυετή συμφωνία και θα έχει teammates τους Corey LaJoie και Carson Hocevar, καταλαμβάνοντας τη θέση του Zane Smith.

Την Κυριακή (12/5) στο Ντάρλινγκτον, θα είναι η προτελευταία του εμφάνιση με την #34 Ford Mustang και τη Front Row, στο πλαίσιο του αγώνα Goodyear 400.

Σε άλλα νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο grid επιστρέφει ο Erik Jones έχοντας αναρρώσει από τον τραυματισμό που αποκόμισε στο ατύχημά του στην Talladega.

 Nascar

Η Hendrick Motorsports προσεγγίζει το Darlington Raceway με μεγάλη αισιοδοξία, καθώς πέρυσι κέρδισε και τις δύο φορές τον αγώνα. Ο Byron πήρε την καρό σημαία σε εκείνον της regular season και ο Larson στα Playoff.

Πέραν του οργανισμού της Hendrick, η Chevrolet μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με την NextGen Camaro να δείχνει πως της ταιριάζει η αγωνιστική διαδρομή.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Denny Hamlin έχει τέσσερις νίκες στο Ντάρλινγκτον, τις περισσότερες από κάθε άλλο ενεργό οδηγό του grid.

Το Darlington Raceway είναι η δεύτερη παλαιότερη πίστα του θεσμού, καθώς ανεγέρθηκε το 1950. Η απόστασή της είναι στα 1,366 μίλια, έχει αυγοειδές σχήμα και τέσσερις στροφές, εκ των οποίων οι πρώτες δύο έχουν κλίση 25 μοίρες και οι δύο τελευταίες 23 μοίρες.

Η πίστα συνοδεύεται από τον χαρακτηρισμό «Αυτή Που Δύσκολα Δαμάζεις» και μένει να αποδειχθεί για ακόμα μία φορά πόσο αυτό ισχύει.

 Nascar

Η απάντηση θα δοθεί για ακόμα μία Κυριακή στο ΑΝΤ1+, με την ώρα της ζωντανής μετάδοσης να είναι προγραμματισμένη για τις 22:00.