Horner: «Παραμένουμε καλοί φίλοι με τον Newey»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Mπήκε στο «μάτι του κυκλώνα» και για πολλούς, ήταν η βασική αιτία της αποχώρησης του Adrian Newey, από την Red Bull Racing. Προφανώς, ο λόγος γίνεται, για τον επικεφαλής της Αυστριακής ομάδας της Formula 1, Christian Horner. Ο τελευταίος μίλησε και διέψευσε κάθε «σενάριο», για κακές σχέσεις με τον Newey, κάτι που ξεκίνησε να «διακινείται», με αφορμή την καταγγελία υπαλλήλου της ομάδας, για απρεπή συμπεριφορά του Horner, προς το πρόσωπό της. Υπόθεση που πάντως, μετά από εσωτερική έρευνα, «μπήκε» στο αρχείο.

Adrian Newey - Christian Horner

"Έχω μιλήσει εκτενώς με τον Adrian γι αυτό και η θέση του είναι πολύ σαφής" τόνισε ο Horner ενώ πρόσθεσε: "Είμαστε φίλοι και συνάδελφοι και αυτό μας έκανε ομάδα. Είναι νονός των παιδιών μου και πραγματικός φίλος και αυτό θέλω να γίνει κατανοητό".

"Ο Αdrian αποφάσισε, ότι τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή να φύγει, μετά από σχεδόν 35 χρόνια με την ομάδα. Ήθελε να κάνει ένα βήμα μακριά. Έχει κερδίσει το δικαίωμα, να πάρει λίγο χρόνο από την Formula 1" εξήγησε ο 50χρονος Βρετανός, που έσπευσε για μία ακόμη φορά να εγκωμιάσει τον Newey.

"Θα λυπηθούμε να τον δούμε να φεύγει. Άφησε την ομάδα σε πολύ καλή κατάσταση και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι' αυτό. Έχουμε μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, με δύναμη και βάθος, για να μας πάει μπροστά" σχολίασε ο Horner.

Η πίεση πάντως, αυξάνεται συνεχώς για τον Horner, καθώς και ο πατέρας του Max Verstappen, o Jos Versptappen, ζήτησε την άμεση αποχώρησή του από την ομάδα.