Ρεκόρ τηλεθέασης στις ΗΠΑ για το Grand Prix του Μαϊάμι

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Η Formula 1, αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά τηλεοπτικά προϊόντα και αυτό δεν επιδέχεται της παραμικρής αμφισβήτησης. Μία ματιά και μόνο, στους «πίνακες» τηλεθέασης που είχε στις ΗΠΑ το Grand Prix στο Μαϊάμι, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Formula 1 - GP ΜΑΪΑΜΙ

Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω αγώνας, «προσέλκυσε» τους περισσότερους τηλεθεατές, που έχουν παρακολουθήσει ποτέ το άθλημα αυτό, στη χώρα. Περίπου 3,1 εκατομμύρια τηλεθεατές κατά μέσο όρο, παρακολούθησαν την κάλυψη του Grand Prix. Το προηγούμενο τηλεοπτικό «ρεκόρ», είχε σημειωθεί στο εναρκτήριο Grand Prix του Μαϊάμι το 2022, όταν 2,6 εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίστηκαν, για να παρακολουθήσουν τον θρίαμβο του Max Verstappen της Red Bull Racing.

Η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 48% συγκριτικά με την περυσινή χρονιά, όταν τον αγώνα είδαν 2,1 εκατομμύρια τηλεθεατές. Όταν η αγωνία έφθανε στο κατακόρυφο, 3,6 εκατομμύρια θεατών ήταν συντονισμένα, συμπεριλαμβανομένου ενός μέσου όρου 1,3 εκατομμυρίων, που αφορούσε στις ηλικίες 18-49 ετών.

Συμπερασματικά, το Grand Prix του Μαϊάμι, στις τρεις χρονιές που διοργανώθηκε εκεί, σημείωσε τις κορυφαίες τηλεθεάσεις των ΗΠΑ στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δείγμα της τεράστιας απήχησης και δυναμικής που συγκεντρώνει παγκοσμίως.

Επιπλέον, το Sprint του Σαββάτου, είχε κατά μέσο όσο 946.000 θεατές στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, ενώ τα προκριματικά παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 625.000 θεατές.