Russell: «Η McLaren δείχνει τι μπορούμε δυνητικά να κάνουμε»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο George Russell πιστεύει πως η νίκη της McLaren στο Grand Prix του Μαϊάμι πρέπει να λειτουργήσει ως έμπνευση για την Mercedes-AMG, ώστε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

George Russell

Ο Lando Norris είναι το πρόσωπο των ημερών στη Formula 1. Ο 24χρονος Βρετανός πήρε την παρθενική νίκη της καριέρας του στη Φλόριντα και η McLaren την πρώτη της από τη Μόντσα το 2021.

Η ομάδα του Γουόκινγκ έφερε ένα πολύ μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στον 6ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος και έχει πια ξεκάθαρα από κάτω της σε απόδοση τις Aston Martin και Mercedes, ενώ αποτελεί αξιόμαχο αντίπαλο για τις Red Bull Racing και Ferrari.

Ο Russell φέρεται να βλέπει αυτήν την εξέλιξη των αντιπάλων του ως έμπνευση και θεωρεί ότι πρέπει και στην Mercedes να γίνουν άμεσα αλλαγές, για να ανατρέψουν τις τύχες τους.

Αναλυτικά, ο Βρετανός δήλωσε:

«Η McLaren κατατάχθηκε στις θέσεις 17 και 18 στο Μαϊάμι πέρυσι και την Κυριακή κέρδισε. Οπότε, δείχνει τι μπορείς να κάνεις όταν κινείσαι σωστά.

«Αυτή τη στιγμή, εμείς δεν κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ειλικρινά, δεν ξέρω ποια ήταν τα προβλήματά μας στο Μαϊάμι. Στην καλή μας μέρα τερματίζουμε 5οι και στην κακή 8οι. Την Κυριακή ήταν μία κακή μέρα και τερματίσαμε 8οι.

«Πιστεύω ότι πρέπει να αποδεχθούμε, ότι αυτή τη στιγμή, είμαστε η τέταρτη ταχύτερη ομάδα. Το χρονόμετρο δεν λέει ψέματα, ούτε η κατάταξη του πρωταθλήματος. Εκεί βρισκόμαστε.

«Και όπως προείπα, παλεύουμε μεταξύ 5ηςς και 8ης θέσης» τόνισε ο οδηγός της Mercedes-AMG.