GP Μαϊάμι: Ο Verstappen έκανε το 6/6 στις pole, κοντά του η Ferrari

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Max Verstappen συνεχίζει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Μαϊάμι, κατακτώντας την pole position για το Grand Prix, έκτη σερί στη σεζόν. Δίπλα του θα εκκινήσει ο Charles Leclerc, με τη δεύτερη σειρά να συμπληρώνεται κατά σειρά από τους Sainz και Perez.

Max Verstappen

Qualifying

Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν χωρίς εκπλήξεις, με όλους τους οδηγούς να φορούν φρέσκια μαλακή γόμα, για να τη φέρουν στο βέλτιστο παράθυρο λειτουργίας, πριν σημειώσουν γρήγορους χρόνους.

Q1

Τα πρώτα περάσματα είδαν τη Ferrari να ανεβαίνει στην κορυφή με 1-2, πριν ο Verstappen ανέβει στην κορυφή με χρόνο 1:28. Εν τω μεταξύ, η McLaren έδειχνε εκ πρώτης όψεως ανταγωνιστική με τη μαλακή γόμα, εν αντιθέσει με την Παρασκευή.

Με λιγότερα από πέντε λεπτά να απομένουν για τη λήξη του Q1, ο Perez σημείωσε την κορυφαία επίδοση, περνώντας πάνω από τον Sainz.

Ως προς τα κρίσιμα περάσματα για την αποφυγή του αποκλεισμού, ο Sargeant έκανε μία πολύ αξιοπρεπή προσπάθεια που, ωστόσο, δεν του αρκούσε και τελικά αποκλείστηκε.

Απογοήτευση και για τον «ήρωα» του Sprint, Daniel Ricciardo που τα έχασε όλα στο τρίτο sector και με την ποινή τριών θέσεων που κουβαλάει από την Κίνα, θα εκκινήσει το Grand Prix από την τελευταία θέση.

Συνολικά, εκτός συνέχειας στο Q1 τέθηκαν οι Zhou, Magnussen, Ricciardo, Sargeant και Bottas.

Q2

Στα πρώτα γρήγορα περάσματα του δεύτερου μέρους των κατατακτήριων δοκιμών, ο Charles Leclerc έθεσε τη βάση με 1:27,533, με τις δύο McLaren πιο κοντά του από τους υπόλοιπους.

Με δύο λεπτά να απομένουν, οι Albon, Alonso, Stroll, Hamilton και Ocon βρίσκονταν στη ζώνη αποκλεισμού. Τα τελευταία και αποφασιστικά περάσματα έκριναν τα πάντα, με τις Aston Martin και Alpine να μην έχουν τον ρυθμό για να μπουν στο Q3.

Οι Yuki Tsunoda και Nico Hulkenberg εντυπωσίασαν περνώντας στην τελική φάση των κατατακτήριων, ενώ αποκλείστηκαν οι Alonso, Albon, Ocon, Gasly και Stroll.

Q3

Από τους χρόνους του Q2, είχε αποδειχθεί πως η Ferrari θα μάχονταν με την -πιο άδυναμη από άλλες φορές αυτό το τριήμερο- Red Bull Racing.

Η McLaren τράβηξε τα βλέμματα στο ξεκίνημα, καθώς αποφάσισε να βάλει φρέσκια μέση γόμα στον Lando Norris, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν φυσικά με την μαλακή.

Με τους πρώτους γρήγορους γύρους να ολοκληρώνονται, ο Verstappen ανέβηκε στην κορυφή με μόλις ένα δέκατο διαφορά από τον Leclerc, χρόνοι που θα έμεναν μέχρι τέλους.

Μόλις ένα λεπτό λεπτό έμεινε στην αντίστροφη μέτρηση, πριν τα τελευταία περάσματα. Ο Norris επέστρεψε με την μαλακή γόμα, την ώρα που οι πρωταγωνιστές φόρεσαν φρέσκο σετ.

Ωστόσο, κανείς τους δεν βελτίωσε, γεγονός που αυτόματα έδωσε στον Max Verstappen την 7η σερί του pole position (μαζί με το περσινό Άμπου Ντάμπι), κάνοντας το 6/6 στη σεζόν.

Δίπλα του θα εκκινήσει ο Charles Leclerc, με τον Carlos Sainz 3ο και τον Perez 4ο.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Μαϊάμι:

GP ΜΑΪΑΜΙ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ