GP Μαϊάμι: Ξανά Sprinter ο Verstappen, ακολούθησαν Leclerc και Perez

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Max Verstappen πήρε τη νίκη και στο Sprint του Μαϊάμι, χωρίς μεγάλη διαφορά, αλλά και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τον δεύτερο Charles Leclerc.  Με τρία «θύματα» η εκκίνηση πιο πίσω, λόγω ντόμινο ατυχημάτων, εντυπωσιακός ο Daniel Ricciardo με την 4η θέση.

Max Verstappen

Ο αγώνας

Ο Verstappen έφυγε εκπληκτικά με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, όπως και ο Leclerc, ωστόσο ο Ολλανδός έστριψε πρώτος. Ταυτόχρονα, ο Perez, στην προσπάθειά του να εμπλακεί μπροστά, έχασε την 3η θέση από τον Ricciardo.

Πιο πίσω, η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή. Ο Hamilton βούτηξε στην εσωτερική του Alonso, ο οποίος με τον Stroll αριστερά του έγινε «σάντουιτς». Ακόμα πιο αριστερά, ο Lando Norris είχε τη χειρότερη μοίρα, καθότι δεν υπήρχε άλλος χώρος και με υπαιτιότητα άλλου, βρέθηκε εκτός.

Formula 1 - GP ΜΑΪΑΜΙ

Οι δύο Aston Martin αποκόμισαν επίσης ζημιές και αναγκαστικά οδηγήθηκαν στην εγκατάλειψη, ενόσω οι αγωνοδίκες είχαν ήδη δώσει εντολή για αυτοκίνητο ασφαλείας.

Η επανεκκίνηση του αγώνα έγινε στον 4ο γύρο και ήταν φυσιολογική, με τον Verstappen να μη χάνει την πρωτοπορία, σημειώνοντας μάλιστα τον ταχύτερο γύρο. Την ίδια ώρα, οι δύο Haas είχαν πάρει το μέγιστο από τα συμβάντα, καθώς έτρεχαν στις θέσεις 7 και 8, μπροστά από τον Hamilton.

Στον 5ο γύρο, ο Perez κατάφερε να πάρει πίσω ατην 3η θέση από τον Ricciardo στην πίσω μεγάλη ευθεία. Την ίδια στιγμή, πίσω από τον Αυστραλό είχε δημιουργηθεί ένα «τρενάκι» DRS με τους Sainz και Piastri.

Στο γύρο 12, ο Ricciardo αμύνθηκε πεισματικά απέναντι στη Ferrari του Sainz, ενώ πιο πίσω, ο Hamilton ζοριζόταν πολύ με τον Magnussen, μέχρι ο δεύτερος να δεχθεί ποινή επειδή… ίσιωνε τις στροφές.

Δύο γύρους αργότερα, ο οδηγός της Mercedes έκανε την κίνησή του στη Haas, ωστόσο ο Magnussen αμύνθηκε αντικανονικά στέλνοντας τον Hamilton εκτός πίστας. Της κατάστασης επωφελήθηκε ο Tsunoda, προσπερνώντας τον 39χρονο και ανεβαίνοντας στην 8η θέση. Σημείωση, πως ο Δανός πήρε για τις πράξεις του άλλα 10 δευτερόλεπτα ποινής.

Ο Sainz έκανε στον τελευταίο γύρο μία απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει την 4η θέση από τον Ricciardo, ανεπιτυχώς όμως.

Max Verstappen

Την ίδια ώρα, ο Max Verstappen έπαιρνε την 9η νίκη του σε Sprint, με τον Leclerc να ακολουθεί στα 3,3 δευτερόλεπτα.

Ο Tsunoda προβιβάστηκε στην 8η θέση μετά από ποινή που δέχθηκε ο Hamilton για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στο pit lane.