GP Μαϊάμι: Στην pole του Sprint ο Verstappen με έναν… «απαίσιο» γύρο

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Max Verstappen σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στο Sprint Qualifying του Μαϊάμι, σε μία διαδικασία γεμάτη λάθη από τους οδηγούς. Την ίδια ώρα, ο Charles Leclerc κατάφερε να «σπάσει» τις δύο Red Bull και θα εκκινήσει το Sprint 2ος.

 Max Verstappen

SQ1

Στα πρώτα γρήγορα περάσματα της διαδικασίας, οι δύο Red Bull παρέα με τους Piastri και Sainz είχαν διαφορά χιλιοστών του δευτερολέπτου και κανείς δεν ξεχώριζε ιδιαίτερα.

Στους τελευταίους και αποφασιστικούς γύρους του SQ1, οι δύο Williams δεν κατάφεραν να βελτιώσουν αρκετά για να περάσουν στο επόμενο σκέλος, όπως ούτε και οι οδηγοί της Sauber.

Ο Pierre Gasly επίσης αποκλείστηκε, με τον teammate του, Esteban Ocon να κατορθώνει να μπει στο SQ2. Ως προς τους κορυφαίους χρόνους, η McLaren έκανε το 1-2 και ο Fernando Alonso ακολούθησε.

Από τη συνέχεια τελικά αποκλείστηκαν οι Albon, Sargeant, Bottas, Zhou και Gasly.

SQ2

Η McLaren συνέχισε να είναι εντυπωσιακή στο δεύτερο μέρος, καθότι ο Lando Norris έριξε τον χρόνο στο 1:27,597 με το πρώτο του γρήγορο πέρασμα. Την ίδια ώρα, Red Bull και Ferrari δεν έμοιαζαν ικανές να αγγίξουν αυτήν την επίδοση, αν και οι χρόνοι τους αρκούσαν για να περάσουν στο SQ3.

Αντίθετα, η Mercedes δεν κατόρθωσε να προκριθεί στο αποφασιστικό σκέλος του Sprint Qualifying, με τον Hamilton να κάνει λάθος χτυπώντας τον τοίχο στη στροφή 16, ενώ ο Russell δεν είχε καθόλου τον ρυθμό.

Μαζί με τα δύο «ασημί βέλη», εκτός SQ3 έμειναν οι Tsunoda, Magnussen και Ocon.

SQ3

Οδηγοί και ομάδες άργησαν να βγουν από τα γκαράζ στο αποφασιστικό σκέλος του Sprint Qualifying. Συγκεκριμένα, με μόλις 2:30 λεπτά να απομένουν, καθένας είχε ουσιαστικά μία μοναδική ευκαιρία να θέσει γρήγορο χρόνο.

Τελικά, ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος όλων παρά τα λάθη του σε έναν γύρο που χαρακτήρισε «απαίσιο». Ωστόσο, οι Leclerc και Perez είχαν ακόμα χειρότερους γύρους και ένα και δύο δέκατα μακριά, αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, η McLaren απογοήτευσε τόσο με τα λάθη, όσο και με τον ρυθμό της.

Ο Daniel Ricciardo αποτέλεσε την είδηση της ημέρας, καθώς με την RB, κατετάγη 4ος για το Sprint.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Sprint Qualifying στο Μαϊάμι:

GP ΜΑΪΑΜΙ -  Sprint Qualifying