GP Μαϊάμι: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1 – Προβλήματα για τον Leclerc

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Max Verstappen στο FP1, με τους Oscar Piastri και Carlos Sainz να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα, λίγο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές του αγώνα sprint.

Max Verstappen

Η πρώτη και μοναδική τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών ξεκίνησε με προβλήματα για τη McLaren και τη Ferrari. Προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, ενόψει του sprint qualifying που ακολουθεί.

Ο Lando Norris ήταν ο πρώτος οδηγός που παραπονέθηκε στον ασύρματο της ομάδας του, επισημαίνοντας ότι δυσκολευόταν να στρίψει το τιμόνι του προς τα δεξιά. Αντίστοιχο μήνυμα έφτασε κι από τον teammate του, Oscar Piastri, ο οποίος ανέφερε πρόβλημα στο στρίψιμο του τιμονιού και στις δύο κατευθύνσεις. Μία υποσημείωση: η McLaren έφτασε στο Μαϊάμι με ένα ενισχυμένο πακέτο αναβαθμίσεων…

Πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο 10λεπτο της διαδικασίας, ο Charles Leclerc είχε μία περιστροφή στην έξοδο της στροφής 16 και αρχικά σταμάτησε κοιτάζοντας την αντίθετη κατεύθυνση της πίστας. Στην προσπάθειά του να κάνει μία αναστροφή, βρέθηκε εγκλωβισμένος ανάμεσα στους δύο τοίχους και τελικά φάνηκε να μην μπορεί να επανεκκινήσει την SF-24.

Ferrari

Σαφώς βγήκε κόκκινη σημαία και η διαδικασία σταμάτησε για λίγα λεπτά, ώσπου να μεταφερθεί η Ferrari εκτός πίστας ύστερα από αυτό το παράξενο συμβάν. Σίγουρα εφιαλτικό σενάριο για τον Μονεγάσκο οδηγό που θα ήθελε να βρει το κατάλληλο στήσιμο ενόψει του αυριανού αγώνα sprint.

Το «πράσινο φως» δόθηκε, με τους οδηγούς να ολοκληρώνουν μερικά «συντηρητικά» περάσματα, ψάχνοντας περισσότερο τις κατάλληλες ρυθμίσεις παρά την κορυφή στην κατάταξη.

Στο τέλος του πρώτου μισάωρου, η κορυφαία δεκάδα διαμορφωνόταν ως εξής: Perez, Hamilton, Russell, Sainz, Ocon, Piastri, Alonso, Tsunoda, Gasly, Tsunoda.

Max Verstappen

Με μερικούς γρήγορους γύρους να ολοκληρώνονται από όλους, ο Carlos Sainz ανέβηκε προς ώρας στην κορυφή, με χρόνο 1:29.331. Πίσω του παρατάχθηκε προσωρινά ο Lando Norris που φάνηκε να έχει συμφιλιωθεί με τα προβλήματα στο τιμόνι του. Ο Max Verstappen, στο μεταξύ, δεν κυνηγούσε ένα γρήγορο πέρασμα, παρά ακολουθούσε ρυθμό αγώνα.

Μονάχα το τελευταίο 10λεπτο έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα τα μαλακά ελαστικά, ανεβάζοντας τον Ολλανδό πρωταθλητή στην πρώτη θέση, με χρόνο 1:28.595. Πίσω του παρατάχθηκε ο Piastri, ο οποίος τερμάτισε μπροστά από τον Sainz κατά 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Piastri, Sainz, Russell, Stroll, Perez, Hamilton, Tsunoda, Ocon, Gasly, Ricciardo, Magnussen, Hulkenberg, Albon, Zhou, Norris, Bottas, Sargeant, Alonso, Leclerc.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΜΑΪΑΜΙ - FP1