Hulkenberg: «Ο Seidl ήταν η κινητήριος δύναμη στην απόφασή μου»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Nico Hulkenberg παραδέχεται ότι ο CEO τη Sauber, Andreas Seidl αποτέλεσε την «κινητήριο δύναμη» για την απόφασή του να μετακινηθεί στην ελβετική ομάδα από το 2025.

Nico Hulkenberg

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Sauber και από το 2026 Audi, έκανε μία αποφασιστική κίνηση και κάλυψε την μία εκ των δύο διαθέσιμων θέσεων στην ομάδα.

Ο Hulkenberg υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα οδηγήσει με τα χρώματα της Sauber για μόνο μία σεζόν, πριν η γερμανική εταιρεία εξαγοράσει στο 100% την ομάδα.

Οι διαπραγματεύσεις φέρονται να ξεκίνησαν στα μέσα του 2023. Μάλιστα, υπήρχε κουβέντα σχετικά με το αν ο Γερμανός οδηγός θα μετακινούνταν στη Sauber από φέτος, ωστόσο δεν ευδοκίμησαν και ανανέωσε με τη Haas για έναν χρόνο.

Ως προς τη συμφωνία με τη νέα του ομάδα, ο Hulkenberg γνωρίζει τον Seidl τουλάχιστον μία δεκαετία. Το 2015, συνεργάστηκαν στην Porsche και κέρδισαν μαζί τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.

Τότε, ο Γερμανός τεχνικός ήταν επικεφαλής της ομάδας της Porsche LMP1 και ο Hulkenberg αποτελούσε τον αναπόσπαστο αστέρα του συνόλου.

Στο πλαίσιο λοιπόν της συμφωνίας και της προϊστορίας, ο 36χρονος οδηγός ρωτήθηκε σε τι βαθμό ο Seidl επηρέασε την απόφασή του να μετακινηθεί στη Sauber από το 2025.

Αναλυτικά, ο Hulkenberg απάντησε:

«Ναι, ήταν πολύ σημαντικός, η κινητήριος δύναμη πίσω από την απόφασή μου. Είναι ένας άνθρωπος κρίσιμος, άνθρωπος-κλειδί στη διεύθυνση της Audi.

«Συν του ότι είναι πολύ άμεσος και ευθύς μαζί μου» δήλωσε ο Γερμανός.