Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Alonso για επικίνδυνη οδήγηση

×

Πάνος Σεϊτανίδης

Τρίτο ημίχρονο αποδείχθηκε πως είχε το Grand Prix της Αυστραλίας, τρίτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ο αγώνας του Albert Park ολοκληρώθηκε υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, λόγω του ατυχήματος του George Russell στη στροφή 7.

Fernando Alonson

Ο οδηγός της Mercedes καταδίωκε την Aston Martin AMR24 του Fernando Alonso, που όπως κρίθηκε από τους αγωνοδίκες, έβαλε το… χεράκι του στο να φτάσουμε στην εντυπωσιακή έξοδο του Russell από την οποία ευτυχώς ο Βρετανός βγήκε ανέπαφος.



Οι αγωνοδίκες, το πάνελ των οποίων αποτελούνταν από τους Tim Mayer, Matteo Perini, Johnny Herbert και Matthew Selley, κάλεσαν αμφότερους μετά το τέλος του αγώνα και εξέτασαν ενδελεχώς την τηλεμετρία από τα μονοθέσιά τους.

Μετά την έρευνά τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως παρότι ο Alonso δεν έκανε κάποια επικίνδυνη μανούβρα εντός πίστας, σήκωσε το πόδι από το γκάζι 100 μέτρα νωρίτερα απ’ ότι στο προηγούμενο πέρασμά του, πως πάτησε ανεπαίσθητα το πεντάλ του φρένο και κατέβασε και μία σχέση στο κιβώτιο.

Fernando Alonson

Τα παραπάνω έφεραν τα δύο μονοθέσια πιο κοντά απ’ ότι στους προηγούμενους γύρους και σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, συνετέλεσαν στο να χάσει τον έλεγχο ο Russell και να καταλήξει αρχικά στον τοίχο, προτού το μονοθέσιό του ακινητοποιηθεί στη μέση της αγωνιστικής διαδρομής.

Ο Alonso διαφώνησε ανοιχτά με τα παραπάνω αλλά δεν απέφυγε την ποινή. Αυτή αφορούσε 20 δευτερόλεπτα στον τελικό του χρόνο, πράγμα που τον έριξε όγδοο στην κατάταξη, προβιβάζοντας από μία θέση τον έτερο οδηγό της Aston Martin, Lance Stroll, καθώς και τον Yuki Tsunoda της RB.