GP Αυστραλίας: Ταχύτερος ο Leclerc στο FP2, δεύτερος ο Verstappen και τρίτος ο Sainz

×

Της Χαράς Κοντοχρήστου

Ο Charles Leclerc ολοκλήρωσε τις δεύτερες δοκιμές στο Grand Prix της Αυστραλίας στην κορυφή, αφού άφησε πίσω του τους Max Verstappen και Carlos Sainz.

Charles Leclerc

Ήταν μια ενδιαφέρουσα αρχή με ήλιο, αν και δύο οδηγοί παρέμειναν στα γκαράζ. Ο Verstappen καθυστέρησε να ξεκινήσει καθώς η ομάδα της Red Bull επισκεύαζε το κάτω μέρος του μονοθεσίου της RB20, με τον Ολλανδό να έχει υποστεί μια ζημιά στο FP1.

Ο Alex Albon, εν τω μεταξύ, αναγκάστηκε να μείνει εκτός FP2 εντελώς μετά τη σύγκρουση που είχε στον τοίχο στις πρώτες δοκιμές. Ο Ταϊλανδός οδηγός δεν τραυματίστηκε, αλλά η ομάδα της Williams χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να εκτιμήσει τη ζημιά στο μονοθέσιο του.

Ο Logan Sargeant είχε μια περιστροφή στο FP2 καθώς ο άνεμος συνέχιζε να δυναμώνει. Ο Αμερικανός βρέθηκε στα χαλίκια κι απέφυγε ελάχιστα την επαφή με τις μπαριέρες, ενώ άλλοι, μεταξύ των οποίων το δίδυμο της Mercedes, βγήκαν επίσης εκτός πίστας.

Αλλάζοντας στα μαλακά ελαστικά, ο Leclerc ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 1.17,277 δευτερόλεπτα. Αυτό τον έφερε 0,381 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Verstappen, ο οποίος - αφού τελικά μπήκε στον αγώνα περίπου στα 25 λεπτά – δεν μπόρεσε να τον περάσει.

Ο Sainz κατέλαβε την τρίτη θέση, καθώς ο Ισπανός επέστρεψε στη δράση μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε για σκωληκοειδίτιδα πριν από δύο εβδομάδες, ενώ οι Lance Stroll και Fernando Alonso πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση κατακτώντας τις θέσεις P4 και P5 αντίστοιχα.

Ο George Russell σε μια δύσκολη μέρα για τη Mercedes, βρέθηκε μπροστά από τον Oscar Piastri στην έβδομη θέση  και τον Sergio Perez στην όγδοη. Ο Lando Norris  – που είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο FP1 – βρέθηκε στο P9, με τον Yuki Tsunoda της RB να ολοκληρώνει την πρώτη 10άδα.

Δύσκολη μέρα για τον Lewis Hamilton, καθώς ο Βρετανός τερμάτισε στη 18η θέση, αφού νωρίτερα εγκατέλειψε στους δύο πρώτους γύρους του.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Αυστραλίας - FP2