Norris: «Επικίνδυνο για τους οδηγούς το GP του Κατάρ»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ως «πολύ επικίνδυνο» χαρακτήρισε το Grand Prix του Κατάρ ο Lando Norris, που τόνισε πως η αφόρητη ζέστη σε συνδυασμό με τις δυνάμεις G και τον απτόητο ρυθμό του αγώνα, εξάντλησαν κάθε όριο και είχαν άσχημες επιπτώσεις στους οδηγούς.

Lando Norris

Σε έναν αγώνα όπου αρκετοί οδηγοί έφτασαν μία «ανάσα» από το να λιποθυμήσουν, ο οδηγός της McLaren πιστεύει πως η F1 το παράκανε, καθώς έφερε τους οδηγούς στα όριά τους, φτάνοντάς τους μάλιστα σε επικίνδυνο σημείο.

Σημαντικά παραδείγματα, ήταν ο Esteban Ocon που έκανε εμετό μέσα στο κράνος του στον 15ο γύρο και ο Logan Sargeant που εγκατέλειψε, επειδή ένιωθε έντονη αδιαθεσία. Αμφότεροι πήγαν στο νοσοκομείο μετά τον αγώνα για εξετάσεις και φυσικά δεν ήταν οι μόνοι.

Σαν μην έφταναν οι έτσι κι αλλιώς δυσχερείς συνθήκες του Κατάρ για οδήγηση ενός μονοθεσίου F1, η κατάσταση χειροτέρεψε με την απόφαση της FIA κάθε σετ ελαστικών να πατάει στην πίστα μόνο για 18 γύρους για «λόγους ασφαλείας». Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, οι οδηγοί να διαθέτουν σε μόνιμη σχεδόν βάση φρέσκα ελαστικά με τα οποία είχαν ανώτερο ρυθμό και δεν… χαλάρωναν καθόλου.

Ο Lando Norris ρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά το Grand Prix για το αν F1 το «παράκανε» αυτήν την φορά με τις απαιτήσεις της από τους οδηγούς.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο οδηγός της McLaren:

«Σήμερα βρήκαμε τα όριά μας. Είναι λυπητερό που έπρεπε να γίνει κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι ποτέ ωραία αυτή η κατάσταση, κάποιοι να καταλήγουν στο νοσοκομείο ή να λιποθυμούν. Ήταν πολύ επικίνδυνο.

Βρισκόμαστε σε ένα στενό και κλειστό μονοθέσιο όπου έχει πάρα πολλή ζέστη και σε έναν αγώνα που είναι πολύ απαιτητικός σωματικά. Είναι εκνευριστικό.

Μάλλον από την τηλεόραση δεν φαίνεται πόσο κουραστικό είναι. Όμως, όταν έχεις ανθρώπους που εγκαταλείπουν ή βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, φτάνουμε στην υπερβολή. Είναι πολύ επικίνδυνο.

Γνωρίζω πως αυτός ο αγώνας του χρόνου θα είναι αργότερα μέσα στη σεζόν και θα έχει πιο πολλή δροσιά. Αλλά και πάλι, είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτούν και είμαι σίγουρος πως θα μιλήσουμε για αυτό, διότι είναι κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί εξ αρχής» τόνισε ο Lando Norris, υπερασπιζόμενος κάθε οδηγό του grid που πέρασε μία «κόλαση» στο Grand Prix του Κατάρ.