Δεν εντυπωσιάζεται με τη McLaren ο Vasseur

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο επικεφαλής της Ferrari, Fred Vasseur υποβάθμισε με δηλώσεις του την μεγάλη ανατροπή της σεζόν που ακούει στο όνομα McLaren, καθώς πιστεύει πως τα βρετανικά μονοθέσια απόδωσαν λιγότερο από όσο μπορούσαν σε ορισμένα σιρκουί αυτή τη σεζόν.

Fred Vasseur

Από όταν η ομάδα του Γουόκινγκ εμφάνισε μία σειρά αναβαθμίσεων η οποία πρωτοέκανε την εμφάνισή της στην Αυστρία, ο Lando Norris έχει πετύχει μία σειρά από δεύτερες θέσεις, ενώ ο Oscar Piastri κατέκτησε το πρώτο βάθρο της καριέρας του στη Σουζούκα, τερματίζοντας 3ος.

Η απότομη αλλαγή στην απόδοση και την πορεία της McLaren έχει τραβήξει πολλά βλέμματα μέσα στη σεζόν και ένα από αυτά είναι και του Fred Vasseur. Ο Γάλλος αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, μίλησε για την φετινή πορεία της «papaya» ομάδας και τόνισε, πως νωρίτερα εντός της χρονιάς είχε δείξει ξανά σημάδια καλού ρυθμού, αλλά σε αρκετούς αγώνες είχε χαμηλότερη απόδοση από αυτήν που θα έπρεπε.

McLaren

«Δεν νομίζω πως κάνουμε την ίδια ανάγνωση της σεζόν» απάντησε ο Vasseur όταν ρωτήθηκε για τον ρυθμό της MCL60 και συνέχισε:

«Πιστεύω πως είχαν μεγάλα θέματα στο ξεκίνημα, όμως επανήλθαν πολύ γρήγορα. Ακόμα και στη Βαρκελώνη, ήταν στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης. Θυμάμαι πως ο Λάντο ήταν με τον Λιούις στη δεύτερη σειρά, ακόμα και τότε η McLaren ήταν ανταγωνιστική.

Τέτοιου είδους πίστες ταιριάζουν περισσότερο στο μονοθέσιό τους από ό,τι στο δικό μας. Σίγουρα όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με τις δυνατότητες εξέλιξης του μονοθεσίου, αλλά και με το πόσο ικανοί είναι οι οδηγοί σου.

Κάθε φορά που κάνεις ένα βήμα μπρόστά, βοηθάς και τον οδηγό να κάνει ένα βήμα μπροστά, είναι ντόμινο αυτό. Και πάλι όμως, έχουν κάνει μικρά βήματα συγκριτικά με τη Red Bull» δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός της ομάδας του Μαρανέλο.