Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τις προσλήψεις η Ferrari

×

Γιώργος Ανανίδας

Για το πόσο μεγάλη πρόκληση είναι η πρόσληψη νέων προσώπων στη Ferrari, μίλησε ο επικεφαλής της ομάδας, Fred Vasseur. Ο Γάλλος τεχνικός, μίλησε μεταξύ άλλων, για την τοποθεσία του εργοστασίου στην Ιταλία και πόσο αυτό επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις με το εν δυνάμει προσωπικό.

Fred Vasseur

Ο Vasseur αντικατέστησε τον Mattia Binotto και έγινε ο νέος επικεφαλής της Ferrari τον Γενάρη του παρόντος χρόνου. Η ομάδα του ωστόσο, περνάει με αυτόν στο «τιμόνι» μία πολύ δύσκολη σεζόν, με την ασταθή SF-23 να αποδεικνύεται «δύσκολη» για τους Charles Leclerc και Carlos Sainz σε πολλούς αγώνες.

Οι ευθύνες του Γάλλου όμως, είναι πολύ μεγαλύτερες και δεν αφορούν μόνο το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Ο Vasseur αντιμετωπίζει και θέματα που αφορούν την ενίσχυση του προσωπικού εντός της ομάδας.

Τον περασμένο Μάρτιο, είδαν στη Ferrari τον David Sanchez να κάνει «σπάει» το συμβόλαιό του και να συμφωνεί με τη Mclaren για το 2024. Διαφορετική διαδρομή ακολουθεί ο αθλητικός διευθυντής των Ιταλών, Laurent Mekies ο οποίος φεύγει στο τέλος στη σεζόν, για να αναλάβει θέση επικεφαλής στην Alpha Tauri.

Ο Vasseur δήλωσε πως η Ferrari «προσλαμβάνει πολλούς» και ένα μεγάλο όνομα που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, θα ανακοινωθεί «σύντομα». Ωστόσο, ανέφερε πως το ότι η Ferrari έχει τη βάση της στην Ιταλία - και όχι στη Μεγάλη Βρετανία όπως οι περισσότεροι -  είναι μεγάλο μειονέκτημα για τη διαδικασία των προσλήψεων.

«Δεν βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με τους υπόλοιπους. Μπορείς να πας από τη Red Bull στη Mercedes, να κρατήσεις το ωράριό σου, να μην αλλάξουν σχολείο τα παιδιά σου και όλα είναι τέλεια» ανέφερε ο Vasseur μετά το Grand Prix του Καναδά.

«Είναι διαφορετική η προσέγγιση, αν θες να έρθεις στην Ιταλία. Πρέπει να αλλάξει περιβάλλον η οικογένειά σου και όλα τα σχετικά. Από τη στιγμή όμως που βρίσκεσαι στην Ιταλία, είναι πιο δύσκολο να φύγεις. Το φαγητό είναι πολύ καλύτερο και η ποιότητα ζωής πολύ υψηλή» υπογράμμισε ο Γάλλος και συνέχισε:

«Κάποιες φορές, γίνονται δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, επειδή ο άνθρωπος πρέπει να μετακομίσει την οικογένειά του, εξαρτάται και από την κατάσταση των παιδιών. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά από τη στιγμή που έλξουμε κάποιον, μετά μένει» δήλωσε ο επικεφαλής της Ferrari.