Alpha Tauri: Κρίνεται το μέλλον του de Vries, από κοντά η επιλογή του Ricciardo

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Απογοητευτικό ξεκίνημα έχει πραγματοποιήσει ο Nyck de Vries στην καριέρα του στη Formula 1 και οι απορίες ολοένα και μεγαλώνουν σχετικά με τις ικανότητές του και κυρίως με το μέλλον του. Η πρόσφατη επίσκεψη του Daniel Ricciardo στο εργοστάσιο της Alpha Tauri στην Ιταλία, φούντωσε τις φήμες πως μπορεί να είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Ολλανδό στη μικρή ομάδα του ομίλου Red Bull.

Nyck de Vries

Ο de Vries, πραγματοποίησε πέρυσι μία φανταστική εμφάνιση στη Μόντσα ως αντικαταστάτης οδηγός, αλλά μέχρι τώρα το 2023, δεν έχει καλύψει τις προσδοκίες που δημιούργησε. Είναι τελευταίος στην κατάταξη των οδηγών και είναι ο ένας εκ των δύο οδηγών (ο άλλος είναι ο Logan Sargeant της Williams) που δεν έχει κερδίσει ούτε έναν βαθμό φέτος. Σε αυτά, προστίθενται οι προσκρούσεις και τα τετακέ που έχει κάνει οδηγώντας την Alpha Tauri, τα οποία δεν βοηθούν καθόλου την υστεροφημία του.

Παρότι ο Ολλανδός περνάει δύσκολη περίοδο, η εμφάνιση του Ricciardo στη Φαέντσα δεν σημαίνει απαραίτητα πως η αλλαγή οδηγού στην ιταλική ομάδα είναι στο άμεσο μέλλον. Ο Αυστραλός έχει συμβόλαιο για το 2023 με τη Red Bull Racing ως τρίτος οδηγός, αλλά θα καλύψει μία θέση και στην Alpha Tauri εφόσον και εάν χρειαστεί. Επομένως, η παρουσία του στο εργοστάσιο των Ιταλών, δεν είναι απαραίτητα «ύποπτη».

Ο Ricciardo, δεν έχει οδηγήσει μονοθέσιο στην πίστα από όταν υπέγραψε ξανά με τη Red Bull Racing, όμως η πρώτη του εμφάνιση με την RB19 είναι προγραμματισμένη για το τεστ ελαστικών το οποίο θα διεξαχθεί αμέσως μετά το Βρετανικό Grand Prix, στο Σίλβερστοουν. Σύμφωνα με τους Αυστριακούς, ο πρώην οδηγός της McLaren έχει βρει τη χαμένη του φόρμα οδηγώντας στον προσομοιωτή και αυτό τον καθιστά αυτόματα υποψήφιο για μία θέση στην Alpha Tauri εάν θελήσουν οι Ιταλοί μία αλλαγή.

Ο de Vries από την άλλη, έχει ως καλύτερο αποτέλεσμα φέτος την 14η θέση στο Μπαχρέιν και στη Σαουδική Αραβία, αφού στην Αυστραλία και στο Μπακού βγήκε εκτός και στο Μαϊάμι τερμάτισε 18ος. Προς το παρόν, ο Ολλανδός χαίρει ακόμα της εμπιστοσύνης της ομάδας του, με τον επικεφαλής, Franz Tost να τονίζει στο Αζερμπαϊτζάν πως ένας πρωτάρης δεν πρέπει να κρίνεται βιαστικά για τα συμβάντα του στην πίστα.

Παρόλο λοιπόν που ο de Vries, δεν πιέζεται άμεσα να φέρει αποτελέσματα, οι διευθύνοντες της ομάδας και συγκεκριμένα, ο Helmut Marko θέλουν να δουν πρόοδο μέχρι το Ισπανικό Grand Prix τον Ιούνιο. Τώρα, η Formula 1 πάει για τρεις σερί αγώνες στην Ευρώπη. Σε αυτούς, η Alpha Tauri θα έχει τη δυνατότητα να κρίνει καλύτερα τις δυνατότητες του 28χρονου Ολλανδού, επομένως η Ίμολα, το Μονακό και η Βαρκελώνη θα είναι κρίσιμα στάδια για το μέλλον του.