Τι συμβαίνει με Leclerc και Mercedes και ποια η θέση του Hamilton στο θέμα;

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Πολλές φήμες έχουν αρχίσει να "οργιάζουν" τον τελευταίο καιρό, οι οποίες θέλουν τον Charles Leclerc να συμφωνεί με τη Mercedes. Ο οδηγός της Ferrari όμως, είναι κάθετος και αρνείται την οποιαδήποτε σύνδεσή του με αυτές τις φήμες, οι οποίες έρχονται από τον ιταλικό Τύπο και αναφέρουν πως ο Μονεγάσκος θα αντικαταστήσει στα «ασημί βέλη» τον Lewis Hamilton.

Το συμβόλαιο του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή στη γερμανική ομάδα, λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και ο 38χρονος δεν έχει συμφωνήσει κάποια επέκταση μέχρι τώρα. Ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff σε δηλώσεις του τον χειμώνα, τόνισε πως η επέκταση του συμβολαίου του Hamilton δεν θα είναι πρόβλημα και θα αποτελέσει απλά μία τυπική διαδικασία, γεγονός που δεν φαίνεται προς το παρόν.

Lewis Hamilton

Το ρεπορτάζ που βγήκε από τα ιταλικά ΜΜΕ, ανέφερε ότι είναι «κοινό μυστικό» πως ο Leclerc μιλάει με τη Mercedes και στηρίχθηκε στο ότι ο Μονεγάσκος μετράει δύο εγκαταλείψεις σε τρεις αγώνες το 2023 και η Ferrari αντιμετωπίζει ουκ ολίγες δυσκολίες. Παρόλα αυτά, ο 25χρονος ο οποίος δεσμεύεται με την κόκκινη ομάδα μέχρι το τέλος του 2024, επιμένει ότι δεν έχει υπάρξει καμία κουβέντα με τα «ασημί βέλη».

«Δεν υπάρχει καμία κουβέντα. Όχι αυτή την περίοδο τουλάχιστον» τονίζει ο Leclerc στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο Μπακού για τις πρώτες δηλώσεις πριν το τριήμερο του Grand Prix.

«Προς το παρόν, είμαι απόλυτα προσηλωμένος στο πρότζεκτ στο οποίο βρίσκομαι, το οποίο είναι η Ferrari. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Μετά θα δούμε, αλλά έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση σε αυτό που κάνουμε στην ομάδα» συνεχίζει ο Μονεγάσκος.

«Είμαι αφοσιωμένος στη Ferrari και αγαπώ τη Ferrari. Πάντα ήταν όνειρό μου να είμαι σε αυτή την ομάδα και ο κύριος στόχος μου είναι να κερδίσω ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί τους. Οπότε δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο» ήταν οι ηχηρές δηλώσεις του Leclerc.

Charles Leclerc

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τον Toto Wolff και αν ο Αυστριακός επικοινώνησε μαζί του, ο 25χρονος Μονεγάσκος απάντησε ξανά αρνητικά και κάθετα: «Όχι Καμία μα καμία επαφή, ειλικρινά. Χαμογελάτε όλοι, επειδή δεν με πιστεύετε αλλά σας ορκίζομαι, όχι».

Μετά την περιπετειώδη εξέλιξη της συνέντευξης του οδηγού της Ferrari, οι δημοσιογράφοι πήραν πάσα από τις απαντήσεις του για να μιλήσουν στον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός ρωτήθηκε αν οι φήμες περί Leclerc στη Mercedes είχαν κάποια επιρροή στη συμφωνία που προσπαθεί να πετύχει η γερμανική ομάδα μαζί του για ανανέωση.

«Όχι, καθόλου. Νομίζω, πως κάποιοι οδηγοί έχουν διαφορετικές σχέσεις με διάφορους επικεφαλείς και προσωπικό. Μου αρέσει εδώ που βρίσκομαι, αγαπώ την ομάδα μου και είμαι ευγνώμων για το ταξίδι που έχουμε χαράξει μαζί και για όσα δουλεύουμε ώστε να προχωρήσουμε ξανά. Οπότε όχι, δεν έχουν καμία επιρροή οι φήμες» ήταν η απάντηση του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή.