Hamilton: Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο μονοθέσιό του

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Την αιτία πίσω από το δύσκολο ξεκίνημά του στη σεζόν αποκάλυψε ο Lewis Hamilton ο οποίος τόνισε πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο κομμάτι στην W14 που δεν τον βοηθάει καθόλου στην πίστα.

Lewis Hamilton

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει ξεκινήσει κάθε άλλο παρά ιδανικά το 2023, καθώς το βήμα εμπρός στο οποίο ήλπιζε φέτος για να αντιμετωπίσει τη Red Bull Racing, δεν ήρθε. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Βρετανός δεν έχει προσαρμοστεί καθόλου στην W14 εν αντιθέσει με τον συμπατριώτη και teammate του, George Russell.

Ο Russell τερμάτισε πέμπτος, μία θέση πάνω από τον Hamilton στη Τζέντα και από τις κατατακτήριες κιόλας έδειξε πολύ πιο άνετος και πιο γρήγορος με τη δική του Mercedes.

Ο τέως παγκόσμιος πρωταθλητής σε δηλώσεις για το μονοθέσιό του τόνισε:

«Είμαστε πολύ πίσω στο κομμάτι της κάθετης δύναμης. Οπότε πρέπει να βελτιώσουμε την πίσω πτέρυγα και την κάθετη δύναμη συγκεκριμένα. Όσο καλύτερα φτιάξουμε το πίσω μέρος, τόσο πιο σταθερό θα γίνει κι έτσι θα έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση να επιτίθεμαι».

«Γενικά όμως, σε αυτό το μονοθέσιο συγκεκριμένα, ακόμα κι αν αλλάξουμε αυτό το κομμάτι, υπάρχει κάτι που δεν το είχα ποτέ ξανά στο παρελθόν. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι σε μονοθέσιο τα προηγούμενα χρόνια. Εμένα, αυτό με κάνει να μη νιώθω άνετα. Πρέπει να δουλέψω σκληρά, ώστε να βεβαιωθώ πως αυτό θα αλλάξει» τόνισε ο Hamilton.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff υποστήριξε τα λόγια του οδηγού του, λέγοντας:

«Έχουμε ένα κρίσιμο θέμα με το οποίο είναι δυσαρεστημένος και έχει να κάνει με το πως αισθάνεται την πίσω πτέρυγα. Δεν είναι κάτι που διορθώνεται γρήγορα. Οι οδηγοί είναι οι πιο σημαντικοί σπόνσορες του μονοθεσίου και αν μας λένε ότι αυτό αισθάνονται, τότε πρέπει να προβληματιστούμε» τόνισε κλείνοντας ο Αυστριακός.