GP Σαουδικής Αραβίας: Ταχύτερος ξανά ο Max Verstappen στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

 Στην κορυφή της κατάταξης ανέβηκε και πάλι ο Max Verstappen της Red Bull Racing κατά την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Σαουδική Αραβία.

Max Verstappen

Οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές ξεκίνησαν με την AlphaTauri να αντιμετωπίζει προβλήματα με το μονοθέσιο του Nyck De Vries, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς δράση στην πίστα. Αργότερα, η ιταλική ομάδα επιβεβαίωσε ότι προχώρησαν σε αλλαγή της μονάδας ισχύος, με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να απουσιάζει από ολόκληρη την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Σταδιακά, τα περισσότερα μονοθέσια ξεκίνησαν να σημειώνουν γύρους, με τον Max Verstappen της Red Bull Racing να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης στο τέλος του πρώτου εικοσάλεπτου, με χρόνο 1:29.882. Ακριβώς πίσω του, ο Pierre Gasly της Alpine είχε διαφορά μικρότερης των τριών δεκάτων του δευτερολέπτου από τον πρωτοπόρο. Λίγο αργότερα, ο Esteban Ocon της γαλλικής ομάδας κατοχύρωσε την τρίτη θέση, πριν ο Sergio Perez σημειώσει το ταχύτερο πέρασμα, με 1:29.417.

Fernando Alonso

Οι δέκα ταχύτεροι οδηγοί στο τέλος του πρώτου μισάωρου ήταν οι: Perez, Verstappen, Gasly, Ocon, Russell, Albon, Hamilton, Norris, Leclerc και Sainz.

Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Verstappen σκαρφάλωσε στην κορυφή της κατάταξης, με χρόνο 1:28.765, την ώρα που ο Hamilton ανέβηκε στην τρίτη θέση και ο Alonso της Aston Martin στην τέταρτη. Έκπληξη προκάλεσε η άνοδος των δύο McLaren του Lando Norris και του Oscar Piastri στην έκτη και έβδομη θέση, αντιστοίχως.

Sergio Perez

Όσο πλησίαζε το τέλος της διαδικασίας, τόσο πύκνωνε η κίνηση στην πίστα, με τους οδηγούς να εκφράζουν τα παράπονα και τη δυσαρέσκειά τους σε όσους εμπόδιζαν την προσπάθειά τους για βελτίωση του χρόνου τους. Ο Ολλανδός πρωταθλητής κατόρθωσε, στο μεταξύ, να βελτιώσει τον χρόνο του κατά τρία δέκατα περίπου, ενώ υποτονικός ήταν για άλλη μία φορά ο ρυθμός της Ferrari, με τον Charles Leclerc και τον Carlos Sainz να βρίσκονται, αντίστοιχα, στην έκτη και δέκατη θέση.

Η τελική κατάταξη του FP3 διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Perez, Alonso, Stroll, Hamilton, Leclerc, Norris, Piastri, Gasly, Sainz, Russell, Zhou, Hulkenberg, Ocon, Albon, Sargeant, Magnussen, Bottas, Tsunoda, De Vries.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Σαουδικής Αραβίας - Ταχύτερος ξανά ο Max Verstappen στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές