Alonso: «Η Παρασκευή θα είναι ευκαιρία για νέες δοκιμές»

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Μεγάλο τεστ δυνατοτήτων της Aston Martin θα είναι τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής (17/3) στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τον οδηγό της, Fernando Alonso. Το Μπαχρέιν αποτέλεσε μονάχα ένα δείγμα των αποδόσεων που έχει η κάθε ομάδα και θεωρείται κάθε άλλο παρά αντιπροσωπευτικό, κατά τον Ισπανό.

Fernando Alonso

Η υψηλών ταχυτήτων πίστα της Τζέντα θα αποτελέσει μία νέα πρόκληση για τους οδηγούς και τις ομάδες . Μετά το βάθρο του στο Μπαχρέιν, ο Alonso πιστεύει πως τόσο η Σαουδική Αραβία, όσο και η Αυστραλία (3ος γύρος) θα δώσουν ένα καλό δείγμα του που μπορεί να φτάσει φέτος η Aston Martin.

«Έχουμε μία πρόκληση μπροστά μας, εδώ στη Τζέντα και μετά στην Αυστραλία, για να δούμε πόσο καλά λειτουργεί το μονοθέσιο. Το μοναδικό μας δείγμα μέχρι στιγμής, είναι στο Μπαχρέιν, καθώς εκεί κάναμε τις χειμερινές δοκιμές και εκεί τρέξαμε για τον πρώτο γύρο, εν αντιθέσει με άλλες χρονιές» ανέφερε αρχικά ο Alonso και συνέχισε:

«Αύριο θα είναι σαν μέρα δοκιμής για εμάς και για πολλές άλλες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά του μονοθεσίου σε μία διαφορετική πίστα, να δούμε πόσο καλό είναι» τόνισε ο πολύπειρος Ισπανός.