Σαουδική Αραβία: Μέγιστη θερμοκρασία οι 31° στη Τζέντα!

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Άκρως θερμό αναμένεται το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, γεγονός που δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Αν οι 25° φάνηκαν πολλοί στους οδηγούς στο Μπαχρέιν, τότε πρέπει να προετοιμαστούν για ένα ακόμα πιο καυτό (στην κυριολεξία) Grand Prix.

Τζέντα

Υπάρχει λόγος που αυτοί οι αγώνες γίνονται τώρα και όχι στα βάθη της άνοιξης, το καλοκαίρι ή ακόμα και στις αρχές του φθινοπώρου, καθώς οι θερμοκρασίες εκείνες τις περιόδους, είναι απάνθρωπες για έναν αθλητή.

Φυσικά, οι πιθανότητες βροχής είναι στο 0% σύμφωνα με το Weather.com και η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει μερικούς βαθμούς το βράδυ, κατά το οποίο πρόκειται να βγουν τα μονοθέσια στην πίστα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, θα αποτελέσουν ένα ισχυρό τεστ για τα ελαστικά της Pirelli, με την ιταλική φίρμα να αναμένεται να φέρει γόμες τύπου C2 έως και C4 στη Σαουδική Αραβία. Αυτό σημαίνει, πως τα ελαστικά αυτά θα είναι πιο μαλακά από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στο Μπαχρέιν. Η πίστα της Τζέντα, βάσει δεδομένων των τελευταίων δύο ετών, είναι πιο “φιλική” στα ελαστικά των μονοθεσίων, επομένως η Pirelli θα παρέχει στις ομάδες τις γόμες που θεωρούνται οι πιο ωφέλιμες για το συγκεκριμένο Grand Prix.