Ένα δύσκολο ξεκίνημα για τη Ferrari

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Το Grand Prix του Μπαχρέιν ήταν ένας αγώνας που προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στην ομάδα της Ferrari, καθώς ο Carlos Sainz τερμάτισε στην 4η θέση, την ώρα που ο teammate του, Charles Leclerc, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ύστερα από μία απώλεια ισχύος στο μονοθέσιό του.

Ferrari

Ο Μονεγάσκος δεν ήταν σίγουρος για τα αίτια πίσω από αυτό το πρόβλημα, ενώ ο αρχηγός της ιταλικής ομάδας, Fred Vasseur, δεν προχώρησε σε αναλυτικές δηλώσεις προτού διερευνηθεί το ζήτημα διεξοδικά. «Δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι καλά», δήλωσε ο Leclerc μετά το τέλος του αγώνα στη Μέση Ανατολή, παρακινώντας παράλληλα την ομάδα του να επιλύσει το πρόβλημα.

Ferrari

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari, Κάρλος Σάινθ, φάνηκε εξίσου απογοητευμένος, αφού δεν κατάφερε να αμυνθεί απέναντι στην ταχύτητα του Fernando Alonso και της Aston Martin. Παρόλα αυτά, δήλωσε «έκπληκτος» που κατάφερε να παραμείνει στην 3η θέση μέχρι τον 43ο γύρο του αγώνα, πριν τον προσπεράσει ο συμπατριώτης του και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο νεαρός Ισπανός δε δίστασε να δηλώσει, επιπλέον, ότι ο αγώνας στο Μπαχρέιν επανέφερε ουσιαστικά τις προσδοκίες για την απόδοση της ομάδας στην πραγματικότητα.

Ferrari

Ανάλογη στάση κράτησε και ο Vasseur, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχαν προηγούμενα δείγματα για μία τέτοια εξέλιξη. «Ποτέ δεν περιμέναμε να μας συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί ήταν η πρώτη φορά που συνέβη. Δεν είχαμε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα κατά τα προηγούμενα 6 με 7 χιλιάδες χιλιόμετρα που διανύσαμε με τον κινητήρα την περασμένη εβδομάδα», είπε ο Γάλλος αρχηγός της ιταλικής ομάδας. «Είναι κρίμα, αλλά είναι η αληθινή εικόνα της κατάστασης», τόνισε.

Ferrari

Η σεζόν ξεκίνησε δυναμικά για τις ομάδες της Red Bull και της Aston Martin, καθώς ο Max Verstappen και ο Sergio Perez ανέβηκαν στα δύο υψηλότερα σκαλιά του βάθρου, ενώ ο Fernando Alonso συμπλήρωσε την τριάδα των κορυφαίων οδηγών του αγώνα.

GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Απομένουν 22 ακόμη αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν. Θα μπορέσει, άραγε, η Ferrari να επιλύσει σύντομα τα προβλήματα αναξιοπιστίας –τα οποία την ταλάνιζαν και πέρσι- ώστε να διεκδικήσει τη θέση της στη μάχη για την κορυφή του πρωταθλήματος;