Κοινωνία

09 Ιανουαρίου 2024 15:33 Τελευταία ενημέρωση : 09 Ιανουαρίου 2024 21:08

Ομόφυλα ζευγάρια - Φιλόθεος: Η Εκκλησία έχει αποφανθεί, είμαστε αντίθετοι

Διάβασέ μου το...

Τι είπε μιλώντας για το ζήτημα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ομόφυλα ζευγάρια - Φιλόθεος: Η Εκκλησία έχει αποφανθεί, είμαστε αντίθετοι
-

Αντίθετος με τη στάση αναμονής την οποία διακηρύσσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σχετικά με το ζήτημα του νομοσχεδίου των οικογενειακών δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, φαίνεται να τοποθετείται ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

O ιεράρχης δε μοιάζει να συμμερίζεται τη δήλωση του κ. Ιερώνυμου ότι η Εκκλησία δε λαμβάνει θέση μέχρις ότου παρουσιάσει το νομοσχέδιο ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του μάλιστα στον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης TV100 υποστήριξε, διαμετρικώς αντίθετα, πως η Εκκλησία έχει ήδη ενιαία δημόσια εκφρασμένη θέση κι ότι αυτή είναι ενάντια στις συγκεκριμένες νομοθετικές στοχεύσεις της κυβέρνησης.

Νομίζω ότι τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση των δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια. Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η Πολιτεία”, ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Bullying - Αγία Παρασκευή: Αποβλήθηκε μόνιμα ο μαθητής - “νταής” απο το σχολείο

Ενδοοικογενειακή βία – Βόλος: Γεμίζω την καραμπίνα κι έρχομαι να σε σκοτώσω...

Βορίδης για ομόφυλα ζευγάρια: Οι απόψεις μου δεν έχουν αλλάξει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ