Πολιτική

26 Απριλίου 2024 11:42 Τελευταία ενημέρωση : 26 Απριλίου 2024 16:06

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Διάβασέ μου το...

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος
-

Επικριτικός απέναντι σε όσα υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», κι αναφερόμενος σε αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών στις εκκλησίες το Πάσχα, εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το Δήλεσι όπου μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επισκεφθούν δομές της Εκκλησίας.

 «Έχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος τονίζοντας ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάμε πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

Όπως σχολίασε, επίσης, «αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες». Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον».

«Υπάρχει ο λόγος του Θεού, η Εκκλησία λέει δεν κάνω διακρίσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός. Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους», συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία» συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος και κατέληξε ότι η Εκκλησία κινείται «πάντα με αυτό που μας λέει το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, ανέφερε τα εξής, «Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους:

Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, μιλώντας στη Βουλή και σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ανέφερε ότι, «ανέλαβε ρόλο εκπροσώπου της ΝΔ, υιοθετεί ότι λένε τα τρολ της ΝΔ, ο Μακαριστός Χριστόδουλος δεν θα τα έκανε αυτά….να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων ο Μακαριστός και να μην είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σε νεότερες ανακοινώσεις της, η Ελληνική Λύση αναφέρει «Αναφορικά με την παραποιημένη δήλωσή μου την οποία σχολίασε ο αρχιεπίσκοπος και τον οποίο παγίδευσαν τα Μέσα Ενημερώσεως και η ΝΔ, δια του πρωθυπουργού, δηλώνουμε ότι για την Ελληνική Λύση η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του κλήρου και της ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες, ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Εξ ίσου και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό και κόμμα της ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα υποκομματίδιά της», καθώς και ότι «Για τις ευρωεκλογές, όσο και να διαστρεβλώνουν τα λόγια της Ελληνικής Λύσης όσο και να παραποιούν αυτά που λέμε, 9 Ιουνίου το Μαξίμου και τα υποκομματίδιά του θα πάρουν το μήνυμα που τους αρμόζει «χειρόγραφα» και με σταυρό».

Ειδήσεις σήμερα:

Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)

Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία

Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ