Κόσμος

21 Αυγούστου 2023 13:15 Τελευταία ενημέρωση : 21 Αυγούστου 2023 22:03

Μπελέρης: Συνεχίζεται η προφυλάκισή του

Διάβασέ μου το...

Παραμένει προφυλακισμένος ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας.

Μπελέρης: Συνεχίζεται η προφυλάκισή του
-

Το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε σήμερα το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου Χειμάρρας κ. Φρέντυ Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μπελέρης παραμένει επί τρίμηνο προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί την δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ αυτού να εκπνέει.

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του, αναφέρει τα εξής: Η σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά την σύλληψη και φυλάκιση του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και εμποδίζεται η ορκωμοσία του ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και τον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαγονήσι: Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε άνδρας που προσπάθησε να σώσει το παιδί του

Φωτιά στην Βοιωτία: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας σε στάνη

Αλεξανδρούπολη: Η φωτιά “απειλεί” το δάσος της Δαδιάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ