Κοινωνία

21 Αυγούστου 2023 11:13 Τελευταία ενημέρωση : 21 Αυγούστου 2023 20:26

Φωτιά στην Βοιωτία: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας σε στάνη

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Θηβαίων στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία με τον χαμό ενός συμπολίτη μας, στην περιοχή όπου εκτείνεται το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Φωτιά στην Βοιωτία: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας σε στάνη
-

 «Υπάρχει πληροφορία για τον θάνατο ενός ανθρώπου ο οποίος βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιο του, δεν ξέρω να σας πω αν πέθανε απο εγκαύματα ή απο αναθυμιάσεις», ανέφερε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο Δήμαρχος Θηβαίων, μιλώντας για την μεγάλη φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε λιγο αργότερα το Πυροσβεστικό Σώμα, αναφέροντας σε ανάρτηση του στα socila media  «Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε άνδρας σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας». 

Φωτιά - βοιωτία - Πρόδρομος

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό (περίπου 80 ετών) ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται οτι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Φωτιά - βοιωτία - Πρόδρομος

Φωτιά - Βοιωτία - Πρόδρομος

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκτασηόπου πνέουν άνεμοι εντάσεως έως 9 μποφορ.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, καθώς οι φλόγες είναι κοντά στον οικισμό

Ο κ. Αναστασίου τόνισε ότι μαρτυρίες αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε κατά την διάρκεια εργασιών εν υπαίθρω.

Φωτιά - Βοιωτία - Πρόδρομος

Φωτιά - Βοιωτία - Πρόδρομος

Απο το 112 έχουν σταλεί δύο μηνύματα σε κατοικους και παραθεριστές που βρίσκονται στον Πρόδρομο (ή Χώστια) ώστε να είναι σε ετοιμότητα και το άλλο σε κατοίκους και επισκέπτες στην παραλία Σαράντη, με το οποίο καλούνται να απομακρυνθούν προς Θίσθη.

(Πηγή βίντεο: Facebook / Marianna Spanou)

«Εκκενώθηκε ένα κάμπινγκ που λειτουργούσε στην ευρύτερη περιοχή, ενώ το μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού και της παραλίας Σαράντη εστάλη για προληπτικούς λόγους. Το μέτωπο είναι μεγάλο σε έκταση, έχει ένα μήκος πάνω από 3-4 χιλιόμετρα», δήλωσενωρίτερα το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου.


Από την Πυροσβεστική έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση και ήδη επιχειρούν στην πυργαγιά 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ, τριών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου.

(Πηγή εικόνας: Facebook / Forecastweather.Greece)


Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά του Λιμενικού τρία αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαράντη στη Βοιωτία, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Βάρκιζα: Υπερήλικας ο οδηγός που σκότωσε τον 40χρονο στην παραλιακή (εικόνες)

Μύκονος: Σκοτώθηκε πέφτοντας σε βράχια με το τέντερ

Ερμού: Επίθεση με μαχαίρι μετά από καβγά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ