Αθλητικά

06 Αυγούστου 2024 20:59

Καραΐσκος στον ΑΝΤ1: Η “μάχη” για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά (βίντεο)

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ο Πρωταθλητής Μαραθωνοδρόμος Παναγιώτης Καραΐσκος, μιλά για την μάχη που έδωσε για την απεξάρτησή του από τα ναρκωτικά, και πως πήρε την απόφαση, να ξεφύγει από αυτή την μάστιγα.

Καραΐσκος στον ΑΝΤ1: Η “μάχη” για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά (βίντεο)
-

Του Βασίλη Γιαννούλη 

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ο Πρωταθλητής Μαραθωνοδρόμος Παναγιώτης Καραΐσκος, μιλά για την μάχη που έδωσε για την απεξάρτησή του από τα ναρκωτικά, και πως πήρε την απόφαση, να ξεφύγει από αυτή την μάστιγα.

«Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν είδα ανθρώπους να μπαίνουν στη φυλακή οπότε κάθισα και σκέφτηκα και είπα ότι αυτός ο άνθρωπος αυτή ζωή βασικά πάει σε συγκεκριμένους δρόμους  ή μπαίνεις  φυλακή ή πεθαίνεις» λέει ο Παναγιώτης Καραΐσκος.

Καραϊσκος

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος είναι πρωταθλητής μαραθωνοδρόμος .

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πετρούπολη . Για πολλά χρόνια έδινε τον μεγαλύτερο του αγώνα , με τον εθισμό του στα ναρκωτικά .

«Από πολύ μικρός θυμάμαι ξεκίνησα με ελαφριά χρήση και χωρίς να το καταλάβω πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια. Έτυχε να έχω μία παρέα την οποία έκανε χρήση, Και πάνω στην απογοήτευση μου και στην στεναχώρια σε μια δύσκολη στιγμή ευάλωτη για εμένα επάνω στην αρχή της εφηβείας πήγα σ’ αυτή την παρέα θα κάτσω μαζί τους και δοκίμασα μαζί τους να κάνω χρήση και εγώ» εξομολογείται στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Καραϊσκος

«Οκτώ στους 100 μαθητές έχουν δοκιμάσει κάποια στιγμή στη ζωή τους κάποια ψυχοδραστική ουσία κυρίως την κάνναβη περισσότερο από ΕΝΕΝΗΝΤΑ  πέντε τα 100» όπως τονίζει ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος, υπεύθυνος του τομέα έρευνας ΚΕΘΕΑ.

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (πηγή ΚΕΘΕΑ)

Από τον Απρίλιο 2018 έως τον Ιούνιο 2022:

  • 243 θάνατοι χρηστών ενέσιμων ναρκωτικών
  • Η υψηλότερη θνησιμότητα καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη
  • -σε άτομα 50 ετών και άνω

Πως πήρες την απόφαση να απεξαρτηθείς ; Να μπεις σε αυτή τη διαδικασία;

«Αποφάσισα να μπω σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης και να ζητήσω βοήθεια

Είπα ότι πρέπει να αλλάξω πρέπει κάτι να γίνει και ήμουνα μέσα αποφασισμένος 1000 τα 100 ότι θέλω να κόψω τέλος. Θέλω Παναγιώτης να μην πίνει ναρκωτικά.»

Η πρώτη σου επαφή με το τρέξιμο πότε έγινε;

«Το 2013 τελείως τυχαία ένας φίλος που κάνουμε πολύ ποδήλατο και από το πρόγραμμα μαζί μου είπε να πάμε να τρέξουμε το μαραθώνιο της Αθήνας.

Μου έλεγε 42 km εγώ δεν είχα καμία επαφή καμία σχέση. Και του είπα πάμε να το κάνουμε. Ένιωσα συναισθήματα πράγματα τα οποία δεν τα είχα νιώσει ποτέ ούτε πριν την χρήση ούτε κατά τη διάρκεια ούτε μετά.»

Καραϊσκος

Ο Παναγιώτης από 2013 έχει τρέξει σε κάθε μαραθώνιο της Αθήνας αλλά και σε πανευρωπαϊκούς αγώνες.

«Έστω να πάρει βοήθεια ένας άνθρωπος απ’ όλα αυτό από την δικιά μου ιστορία απ’ όλα αυτό story που πέρασα για μένα ήταν επιτυχία.»

Ειδήσεις σήμερα:

MyData: Σε εφαρμογή το ψηφιακό δελτίο αποστολής

Κυνηγετική περίοδος: Πότε ξεκινά και πόσο θα διαρκέσει

Ασπρόπυργος: 10χρονη πήγε στο Α.Τ και κατήγγειλε τους γονείς της


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)