Κοινωνία

12 Ιουλίου 2024 21:04

Πάρος - Καταγγελία στον ΑΝΤ1: Με εκβίαζε για να δουλέψει και η ανήλικη κόρη μου (βίντεο)

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε στον ΑΝΤ1, γυναίκα που εργαζόταν σε εστιατόριο στην Πάρο. Παρέμβαση στην υπόθεση έκανε η υπουργός Εργασίας.

Πάρος - Καταγγελία στον ΑΝΤ1: Με εκβίαζε για να δουλέψει και η ανήλικη κόρη μου (βίντεο)
-

Της Κέλλυς Χεινοπώρου

Όπως είπε η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης προκειμένου να της επιτρέψει να μείνει στο κατάλυμα που της προσέφερε μαζί με την ανήλικη κόρη της, το κορίτσι θα έπρεπε να δουλέψει!

Η μητέρα που είναι μονογονέας και μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και στην Κέλλυ Χεινοπώρου και αποκάλυψε ότι η εργοδότρια απαίτησε σε περίτωση ελέγχου απο την επιθεώρηση εργασίας, να παρουσιάσει τη 16χρονη ως δικό της παιδί.

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα, πήγε να εργαστεί σε εστιατόριο της Πάρου. Είναι μονογονέας και στην συμφωνία της με την εργοδότρια ήταν να της παραχωρηθεί κατάλυμα για την σεζόν ώστε να μείνει με την 16χρονη κόρη της. Ενα μηνα αργότερα όμως η εργοδότρια φέρεται να απαίτησε από την μητέρα να εργαστεί και η ανήλικη κόρη της, διαφορετικά θα έπρεπε να πληρώσει ενοίκιο για το κατάλυμα.

«Φυσικά και ήταν εκβιαστικό, δηλαδή μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό, «ή θα γίνει αυτό, ή θα δίνεις 250ευρώ από τον μισθό σου, τα μισά λεφτά, για το νοίκι. Λέω θα με καταλάβει, γιατί και η ίδια είναι μαμά, έχει παιδί, δεν πίστευα ποτέ ότι θα φερθεί έτσι», είπε η καταγγέλουσα.

«Χώρια βέβαια που η κυρία στο παρελθόν μου έφερνε κάποιους κυρίους, να μένω εγώ μαζί τους. Να συγκατοικήσω με άνδρα, που την παίρνανε από αγγελίες», ανέφερε η γυναίκα.

Ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Επισιτισμό και Τουρισμό είπε χαρακτηριστικά: "Φέτος παρατηρείται μία έκρηξη της ανήλικης εργασίας. ΣΕ όποιο μέρος της Ελλάδας έχω πάει μέχρι στιγμής, βρίσκω ανήλικους εργαζόμενους, καθόλα νόμιμους, όσον αφορά την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων, σε παραλίες, ξαπλώστρες, ομπρέλες, εστιατόρια, καφέ και ξενοδοχεία”.

Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας μας, έφηβοι ηλικίας από 15 εως 18 ετών μπορούν να εργαστούν, μετά από γραπτή αίτηση του γονέα στο ΣΕΠΕ ώστε να εκδοθεί ειδικό βιβλιάριο εργασίας. Όμως, ένας ανήλικος δεν μπορεί να εργαστεί άνω των 6ωρών ημερησίως και όχι περισσότερες από 30 ώρες την εβδομάδα, όχι τα Σαββατοκύριακα, όχι νυχτερινή εργασία, ενώ η ανήλικοι απαγορεύεται να απασχολούνται σε εργασίες επικίνδυνες, βαριές ή ανθυγιεινές. Για να εργαστεί ένα παιδί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση της Πάρου, σύμφωνα με την μητέρα της 15χρονης, η εργοδότρια όχι μόνο δεν θα έβγαζε βιβλιάριο, αλλά σε περίπτωση ελέγχου, το κορίτσι θα έπρεπε να πει ότι ήταν κόρη της εργοδότριας.

«Μου πρότεινε σε περίπτωση που έρθει η Αστυνομία, ή κάποιος έλεγχος στο μαγαζί της, να έχω πει εγώ στη μικρή ότι αυτή είναι η μάνα της. Να δασκαλέψω εγώ το παιδί ότι η μαμά δεν είμαι εγώ, είναι αυτή και ότι «είσαι στο μαγαζί και βοηθάς τη μαμά σου». Αυτή ήταν η εκδοχή της για να την πάρει χωρίς χαρτιά», είπε ακομη η μητέρα.

Στο θέμα της Πάρου αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλης και η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων για την ψηφιακή κάρτα, ζητώντας η καταγγελία να γίνει στην επιθεώρηση εργασίας ώστε η αρμοδια αρχή να μπορέσει να αρχίσει άμεσα σχετικό έλεγχο.

Ειδήσεις σήμερα:

Νάξος: “Διψάει” το νησί, λόγω λειψυδρίας (βίντεο)

Καλλιθέα: Νεκρό σκυλάκι μετά από φωτιά σε διαμέρισμα

Κρήτη – Μπάλος: Πως αποβιβάζονται οι τουρίστες στην “απάτητη” παραλία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)