Κοινωνία

09 Ιουλίου 2024 15:26

Ομάδα ΔΙΑΣ: Καταδίωξη ανήλικων με κλεμένες μηχανές

Πανικόβλητοι οι ανήλικοι και ένας 18χρονος συνεργός τους, στην θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να αποφύγουν την σύλληψη. Ανακαλύφθηκε και άλλη “δραστηριότητα” των συλληφθέντων.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Καταδίωξη ανήλικων με κλεμένες μηχανές
-

Τέσσερις νεαροί, οι οποίοι εντοπίστηκαν να κινούνται με δύο κλεμμένες μοτοσυκλέτες, έχοντας λίγο νωρίτερα διαπράξει απόπειρα ληστείας στην περιοχή του Μοσχάτου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά την διάρκεια της περιπολίας τους.

Επιπλέον, απο στοιχεία που προέκυψε μετά από την σύλληψη τους, εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας που διέπραξε ένας εκ των συλληφθέντων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

"Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 7-7-2024, στην περιοχή του Μοσχάτου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης -4- νεαροί, ηλικίας 18,17 και 15 ετών κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, κλοπή από κοινού και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επιπλέον ο 18χρονος κατηγορείται και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορούμενους στην περιοχή του Μοσχάτου να επιβαίνουν σε δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες οι οποίες έφεραν εμφανώς ίχνη κλοπής.

Οι κατηγορούμενοι στη θέα των αστυνομικών εγκατέλειψαν τα δίκυκλα και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή ωστόσο παρά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, ανωτέρω αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου-Τάυρου το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα δύο εν λόγω δίκυκλα είχαν κλαπεί τις προηγούμενες μέρες από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου ενώ ταυτοποιήθηκε η διάπραξη απόπειρας ληστείας από τους κατηγορούμενους λίγο νωρίτερα στην περιοχή του Μοσχάτου.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ημεδαπό και με τη χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν το πορτοφόλι, χωρίς να τα καταφέρουν καθώς το θύμα απομακρύνθηκε από το σημείο.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 18χρονου σε περίπτωση ληστείας σε βάρος ημεδαπού στην περιοχή του Μοσχάτου, η οποία έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 5-7-2024, οπού μαζί με συνεργούς και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχό του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα".

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο – τροχαίο: Ηλικιωμένος “έσβησε” στην άσφαλτο

Ηλεία - Βασιλική: Πυρπόλησαν το σπίτι του δολοφόνου της για δεύτερη φορά (εικόνες)

Χίος: Φωτιά στην Σιδηρούντα - Αναζωπύρωση στο μέτωπο (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)