Πολιτική

09 Ιουλίου 2024 11:53 Τελευταία ενημέρωση : 09 Ιουλίου 2024 15:15

Novartis: Ο Σαμαράς ζητά αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων

Τι αναφέρει για "πεποίθηση" του πως οι εν λόγω εισέπραξαν μεγάλα ποσά για να καταθέσουν για την πολύκροτη υπόθεση. Ανάλογο αίτημα από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Novartis: Ο Σαμαράς ζητά αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων
-

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπέβαλε στις 27.06.2024 ενώπιον του Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ για την αποκάλυψη της ταυτότητας των «προστατευόμενων» μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» στην υπόθεση NOVARTIS.

Με την αίτησή του ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση τής εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Η αίτηση εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.

"Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τουςΚαθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως «προστατευομένων» ήταν εκτός νόμου εξ υπαρχής", όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Σε συνέχεια της αίτησης του Αντώνη Σαμαρά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει «Καταθέτω αύριο αίτηση για την αποκάλυψη της ταυτότητας των μαρτύρων δήθεν «δημοσίου συμφέροντος» με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και την κοινοποιώ  στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του ΑΠ κύριες Κλάπα και Αδειλίνη αντιστοίχως».

Ειδήσεις σήμερα:

Χίος: Φωτιά στην Σιδηρούντα - Αναζωπύρωση στο μέτωπο (εικόνες)

Ηράκλειο – τροχαίο: Ηλικιωμένος “έσβησε” στην άσφαλτο

Ηλεία - Βασιλική: Πυρπόλησαν το σπίτι του δολοφόνου της για δεύτερη φορά (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)