Κοινωνία

01 Ιουλίου 2024 22:28

Φωτιά στην Χίο: Σύλληψη άνδρα για την πυρκαγιά

Ένας άνδρας συνελήφθη και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για τη μεγάλη φωτιά στην Χίο.

Φωτιά στην Χίο: Σύλληψη άνδρα για την πυρκαγιά
-

Στη σύλληψη ενος άνδρα ώς υπαίτιου για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Χίο προχώρησαν οι Αρχές. Στον άνδρα, επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο άνδρας, παρά την απαγόρευση καύσης εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και παρά τους ανέμους, επιχείρησε να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

"Συνελήφθη σήμερα, 01 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375€.

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου".

Συνεχίζουν να δίνουν "μάχη" με το πύρινο μέτωπο στη Χίο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που ξέσπασε στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Σιδηρούντας που απειλεί μεγάλους πνεύμονες πρασίνου της βορειοδυτικής και κεντρικής Χίου.

Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε σύντομα ως προς τη διάμετρό της, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κλήθηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο.

Αναφορικά με την πυρκαγιά της Χίου ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους και προσέθεσε ότι οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η φωτιά στην Ύδρα, το πάρτι των ολιγαρχών στην Ισπανία και τα βεγγαλικά των 125000 ευρώ!

Πέρασε θηλιά στο λαιμό της πρώην συντρόφου, μπροστά στο παιδί της

Τανάγρα: Σώα η πιλότος του Μιράζ - Δεν έπιασαν τα φρένα του αεροσκάφους


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)