Τεχνολογία

23 Ιουνίου 2024 14:01

Κίνα: Εντυπωσιακή επίδειξη ιπτάμενου αυτοκινήτου (βίντεο)

Το φιλόδοξο πείραμα κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας και το ευρύτερο καινοτόμο πλαίσιο πρωτοβουλιών του Πεκίνου μέσα στο οποίο εντάσσεται η προσπάθεια.

Κίνα: Εντυπωσιακή επίδειξη ιπτάμενου αυτοκινήτου (βίντεο)
-

Πριν από λίγες ημέρες στην Κίνα η εταιρία Xpeng AeroHT παρουσίασε το «ιπτάμενο αυτοκίνητό» της X2 στη Διεθνή Οικονομική και Εμπορική Έκθεση China Langfang 2024. Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στην Οικονομική Ζώνη του Διεθνούς Αεροδρομίου Πεκίνου. Αν και δεν ήταν η πρώτη δημόσια δοκιμαστική πτήση, αυτή η περίσταση σηματοδότησε την πρώτη πτήση ιπτάμενου αυτοκινήτου στην περιοχή Πεκίνο-Τιαντζίν-Χεμπέι, υπογραμμίζοντας τον στόχο της περιοχής για ανάπτυξη «οικονομίας χαμηλού υψομέτρου».

Τον Μάιο, η κυβέρνηση της πόλης του Πεκίνου εξέδωσε ένα σχέδιο σχεδίου δράσης με τίτλο «Το Πεκίνο προωθεί την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας της βιομηχανίας οικονομίας χαμηλού υψομέτρου (2024-2027)» Αυτό το σχέδιο στοχεύει να καθιερώσει το Πεκίνο ως κόμβο καινοτομίας στην οικονομία χαμηλού υψομέτρου. Εξερευνά νέα επιχειρηματικά μοντέλα για ιπτάμενα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων μεταξύ των πόλεων και των υπηρεσιών μεταφοράς εντός της πόλης. Μόλις πριν από λίγους μήνες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Xpeng, He Xiao Peng, ήταν στο Πεκίνο παρουσιάζοντας το όραμά του για ιπτάμενα οχήματα στο Εθνικό Κογκρέσο.

Η Xpeng AeroHT, η οποία ιδρύθηκε αρχικά ως Heitech το 2013 από τον Zhao Deli με την οικονομική υποστήριξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Xpeng He Xiaopeng, έχει κάνει σημαντικά βήματα στη βιομηχανία ιπτάμενων αυτοκινήτων. Η εταιρεία μετονομάστηκε σε AeroHT και έκανε το ντεμπούτο της το ιπτάμενο αυτοκίνητο πρώτης γενιάς της το 2016. Μέχρι το 2020, η εταιρεία είχε λανσάρει το ιπτάμενο αυτοκίνητό της πέμπτης γενιάς και το 2021, η AeroHT ολοκλήρωσε τον κύκλο χρηματοδότησης της Series A, συγκεντρώνοντας πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

πηγή: CarNewsChina.com

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στα Χανιά: Θρήνος για τον 18χρονο Κωνσταντίνο - “Ήταν από νωρίς στη βιοπάλη...”

Τραμπ: Θέλετε να κρατήσετε το όπλο σας; Είστε Χριστιανοί; Να πάτε να με ψηφίσετε!

Τουρκία: 23χρονος σκότωσε γυναίκα, πεθερικά και κουνιάδο κι έφυγε με το νεογέννητο παιδί του! (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)