Κοινωνία

22 Ιουνίου 2024 13:05 Τελευταία ενημέρωση : 22 Ιουνίου 2024 14:20

Φωτιά στην Ύδρα: το σκάφος, τα πυροτεχνήματα και οι ανακρίσεις μετά την φυγή

Οργή στο νησί για τους επιβάτες σκάφους που έριξαν πυροτεχνήματα, προκαλώντας την πυρκαγιά. Που και πως εντοπίστηκαν τα ίχνη τους.

Φωτιά στην Ύδρα: το σκάφος, τα πυροτεχνήματα και οι ανακρίσεις μετά την φυγή
-

Ρότα για Βουλιαγμένη δείχνει να έχει χαράξει το σκάφος, από το οποίο φέρεται να έγινε η εκτόξευση πυροτεχνημάτων, το βράδυ της Παρασκευής, από τα οποία προκλήθηκε η φωτιά στην Ύδρα.

Το σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποδειχθεί από μάρτυρες που βρίσκονταν σε παραπλέοντα πλοία, την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, αλλά και σε αυτό να καταλήγει η έρευνα των Αρχών, βάσει του στίγματος όλων των σκαφών που κινούνταν στην περιοχή το βράδυ της Παρασκευής.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το ανακριτρικό τμήμα του Πυροβεστικού Σώματος, που έχει ζητήσει την συνδρομή του Λιμενικού, ώστε να ληφθούν εκ νέου αναλυτικές καταθέσεις από καταγγέλλοντες για όσα συνέβησαν πριν και αφού ξέσπασε η φωτιά στο μοναδικό πευκοδάσος της  Ύδρας.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, το τουριστικό σκάφος είχε ενοικιάσει παρέα αλλοδαπών, οι οποίοι το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, που ανέβηκαν πάνω στο σκάφος για να συλλέξουν τις δικές τους μαρτυρίες για το περιστατικό.

Φωτιά - Ύδρα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και αφού είδαν ότι δεν μπορούσαν, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και έσπευσαν να φύγουν απο την περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά που μαινόταν σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Μπίστι, έχει οριοθετηθεί, χάρη και στις ρίψεις νερού από ελικόπτερο.

Φωτιά - Ύδρα

Οργή στην Ύδρα

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Επεσήμανε μάλιστα ότι ο Δήμος Ύδρας θα κινηθεί αστικά, ζητώντας αποζημίωση από εκείνους που προκάλεσαν τη φωτιά, όταν αυτοί υποδειχθούν ως υπαίτιοι από τις Αρχές.


Ειδήσεις σήμερα:

Ψυχοσάββατο: Τι είναι και τι σημαίνει το “Σάββατο των ψυχών”

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος - Έξοδος: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους, “λαοθάλασσες” στα λιμάνια

Τροχαίο - Σταμνά: Πέθανε και ο νεαρός συνοδηγός του αυτοκινήτου (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)