Κόσμος

20 Ιουνίου 2024 15:28

Γενί Σαφάκ: Η Τουρκία ετοιμάζει θαλάσσιο πάρκο και στο Αιγαίο

τι αναφέρει το δημοσίευμα για την "αντίδραση" της Άγκυρας στην ελληνική εξαγγελία για θαλάσσια πάρκα. Οι βλέψεις της Τουρκίας και ο στόχος για "περιοχή γαλάζιας οικονομίας".

Γενί Σαφάκ: Η Τουρκία ετοιμάζει θαλάσσιο πάρκο και στο Αιγαίο
-

Η Τουρκία προετοιμάζεται για μια νέα "επίθεση" στις θάλασσες, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η οποία προσθέτει: Σε αυτό το πλαίσιο, προετοιμάζεται και ο "σχεδιασμός θαλάσσιας περιοχής γαλάζιας οικονομίας".

Θα δημιουργηθούν θαλάσσια πάρκα κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα από το Artvin έως το Hatay. Οι σχετικές δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί και τα πανεπιστήμια θα αναλάβουν καθήκοντα στις μελέτες με στόχο τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων.

Μετά τη διεξαγωγή των εργασιών η Τουρκία θα ανακηρύξει τα δικά της θαλάσσια πάρκα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθούν νέες περιοχές για το περιβάλλον και τους θαλάσσιους οργανισμούς, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Θα προστατευθεί η ζωή του φυσικού περιβάλλοντος

Για τα θαλάσσια πάρκα που θα ανακηρυχθούν στη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο, οι σχετικοί οργανισμοί και τα πανεπιστήμια θα διεξάγουν εργασίες. Πρόκειται για περιοχές που κηρύσσονται σε μια θαλάσσια περιοχή προκειμένου να διασφαλιστεί η οικολογική συνέχιση και η προστασία της ζωής του φυσικού περιβάλλοντος. Τα θαλάσσια πάρκα θα έχουν ως στόχο την προστασία της θαλάσσιας ζωής. Η έννοια των θαλάσσιων πάρκων ήρθε στην επικαιρότητα της κοινής γνώμης στις αρχές του καλοκαιριού μετά την πρωτοβουλία που έλαβε η Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση για το Αιγαίο Πέλαγος.

Η Τουρκία είχε αντιδράσει έντονα σε αυτό το ενδεχόμενο βήμα που είχε κάνει η Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Γιάννενα: Νεκρός 18χρονος συνοδηγός αυτοκινήτου (βίντεο)

Ακρίβεια - Θεοδωρικάκος: Παράταση μέτρων για τις τιμές και αλλαγές στους ελέγχους

Δημογλίδου: Ο Λύτρας πήγε την γυναίκα του στο νοσοκομείο μαζί με το παιδί τους (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)