Κοινωνία

13 Ιουνίου 2024 10:19 Τελευταία ενημέρωση : 13 Ιουνίου 2024 20:29

Αμοργός - Αμερικάνος τουρίστας: Το στίγμα από τα τηλέφωνα θα δώσει τις απαντήσεις

Τι δήλωσε η αντιδήμαρχος τουρισμού του νησιού στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" για τις έρευνες εντοπισμού του Έρικ Κάλιμπετ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το πρωί της 11ης Ιουνίου.

Αμοργός - Αμερικάνος τουρίστας: Το στίγμα από τα τηλέφωνα θα δώσει τις απαντήσεις
-

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικάνου τουρίστα ο οποίος αγνοείται στην Αμοργό.

Τα ίχνη του Έρικ Κάλιμπετ έχουν χαθεί από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου, όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι διάρκειας 4-5 ωρών.

Στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και στον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου μίλησαν η Πόπη Δεσποτίδου, αντιδήμαρχος τουρισμού του νησιού και η Ελευθερία Ψυχογιού, μέλος της ΕΔΟΚ Αμοργού.

Σύμφωνα, με την κα. Δεσποτίδου, ο 59χρονος ήταν έμπειρος περπατητής και δεν ήταν η πρώτη φορά που πεζοπορούσε στο συγκεκριμένο μονοπάτι. Όπως είπε "έχουν σταλεί δυνάμεις και πετάει ελικόπτερο. Ερευνούν και εθελοντές οι οποίοι γνωρίζουν την περιοχή. Οι συνθήκες όμως είναι δύσκολες". Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο δυσκολεύει και η αναζήτηση του και μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθεί ζωντανός".

Από την πλευρά της η κα. Ψυχογιού υποστήριξε πως το σημείο των ερευνων είναι πολύ μεγάλο και οι δυνάμεις που τον αναζητούν είναι πολύ μικρές. "Δεν γίνεται να ψάχνουμε σε μια απόσταση 30 χλμ." είπε χαρακτηριστικά η κα. Ψυχογιού.

Κομβικής σημασίας είναι το στίγμα από τα 2 κινητά τηλέφωνα, το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά τις έρευνες. 


Ειδήσεις σήμερα: 

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία - Σύζυγος 37χρονου: Εύχομαι να βγει πεθαμένος από κει μέσα…

Καβούρι: Ελεγχόμενη έκρηξη σε αντιαρματική νάρκη μέσα στην θάλασσα (βίντεο)

Γάζα: Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα - Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)