Πολιτική

12 Ιουνίου 2024 21:04

Κόμμα Ισότητας και Φιλίας – Ασάφογλου: Θα ξεπεράσουμε το 3%

Η επικεφαλής του κόμματος που κατέλαβε την πρώτη θέση σε δύο από τις τρεις περιφέρειες της Θράκης έκανε λόγο για «Τούρκους ψηφοφόρους» και έθεσε στόχους.

Κόμμα Ισότητας και Φιλίας – Ασάφογλου: Θα ξεπεράσουμε το 3%
-

«Οι καιροί αλλάζουν», δήλωσε η ηγέτης του πρόεδρος του Κόμματος Φιλίας Ισότητας Ειρήνης (ΚΙΕΦ), Τσιγντέμ Ασάφογλου, που κατέλαβε την πρώτη θέση σε δύο από τις τρεις επαρχίες της Θράκης στις Ευρωεκλογές και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το εκλογικό όριο του 3%.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, σε συνέντευξή της στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού, η Ασάφογλου είπε ότι «οι καιροί αλλάζουν και το κόμμα ΚΙΕΦ βγαίνει σιγά σιγά από το κέλυφος της Δυτικής Θράκης και αρχίζει να αναπτύσσεται». Πρόσθεσε ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των μειονοτήτων θα συνεχιστεί και ότι θα συνεχίσουν να είναι η φωνή όλων των καταπιεσμένων κοινοτήτων.

«Παρόλο που είμαστε μια τόσο πειθήνια κοινωνία και είμαστε πολίτες αυτής της χώρας, το γεγονός ότι μας δέχονται έτσι μας στεναχωρεί φυσικά, αλλά μας κάνει να δουλεύουμε και να αγωνιζόμαστε πιο σκληρά. Θα ξεπεράσουμε με κάποιο τρόπο το όριο του 3% που θεσπίστηκε για να μην μπορεί το κόμμα μας να στείλει βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο εθνικό κοινοβούλιο. Είμαστε σίγουροι», ανέφερε η ηγέτης του κόμματος ΚΙΕΦ. Υποστήριξε ότι το κόμμα της «έλαβε ψήφους από περιοχές όπου δεν υπάρχουν ‘Τούρκοι’ψηφοφόροι», όπως αποκάλεσε τους ψηφοφόρους της μοουσουλμανικής μειονότητας.

Απειλές από Χρυσή Αυγή

Για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Ελλάδα η Ασάφογλου είπε ότι είναι ανησυχητική όσο και στην Ευρώπη, ενώ υπενθύμισε ότι η αίθουσα όπου το κόμμα της διοργάνωσε εκδήλωση στην Αθήνα δέχθηκε εισβολή από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Δεχόμαστε ήδη απειλές από αυτή την ομάδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τηλεφωνικά και με διάφορους τρόπους. Η άνοδος αυτής της ομάδας, η άνοδος αυτής της νοοτροπίας και όσων εκπροσωπούν αυτή την ιδέα είναι πολύ ανησυχητική και θλιβερή. Δυστυχώς, οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές και οι φασίστες δεν σέβονται κανέναν που σκέφτεται διαφορετικά από αυτούς», ανέφερε.

Άδικος ο ελληνικός Τύπος

Η Ασάφογλου ανέφερε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα του ΚΙΕΦ καλύφθηκαν ευρέως από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά το κόμμα δέχθηκε άδικη κριτική.

«Ο ελληνικός Τύπος δεν θέλησε ποτέ να αναγνωρίσει το ΚΙΕΦ με την πραγματική του ταυτότητα και δεν αποτύπωσε σωστά το κόμμα μας. Στις ειδήσεις τους, μας δαιμονοποιούν σχεδόν και μας παρουσιάζουν ως μια διαρκή απειλή».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ακτοπλοϊκά: Νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων (βίντεο)

Ηλεία - 11χρονη: Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία της Βασιλικής (εικόνες)

Φωτιά στην Κάτω Κηφισιά: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον βιομηχανικό χώρο (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)