Κόσμος

12 Ιουνίου 2024 16:07

Γάζα: Η Χαμάς δηλώνει “έτοιμη” για κατάπαυση του πυρός με όρους

Οι όροι που βάζει η παλαιστινιακή οργάνωση για τον τερματισμό του πολέμου.

Γάζα: Η Χαμάς δηλώνει “έτοιμη” για κατάπαυση του πυρός με όρους
-

 

Η Χαμάς και ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ εξέφρασαν «ετοιμότητα» για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν που έδωσαν απόψε στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, ενημέρωσαν ότι διαβίβασαν στους μεσολαβητές από το Κατάρ και την Αίγυπτο την απάντησή τους στο προτεινόμενο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός.

«Η απάντηση επαναβεβαίωσε τη θέση της Χαμάς ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να οδηγήσει στον τερματισμό της σιωνιστικής επίθεσης εναντίον του λαού μας, στην αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, στην ανασυγκρότηση της Γάζας και σε μια σοβαρή ανταλλαγή αιχμαλώτων», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αξιωματούχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι εξετάζει την απάντηση της Χαμάς στο προτεινόμενο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 31 Μαΐου.

«Έχουμε λάβει την απάντηση που διαβίβασε η Χαμάς στο Κατάρ και στην Αίγυπτο και τη μελετάμε», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι, αρνούμενος να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της απάντησης από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. «Δεν πρόκειται να παραθέσω το πλαίσιο ή λεπτομέρειες της απάντησης που μόλις λάβαμε και την οποία το επιτελείο μας αξιολογεί, όπως επίσης οι φίλοι μας στο Κατάρ και στην Αίγυπτο», δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αμοργός: Συναγερμός για την εξαφάνιση Αμερικανού τουρίστα

Γεραπετρίτης: Η Κυβέρνηση πρέπει να συνδεθεί και πάλι με την κοινωνία

Πατήσια: Φωτιά σε διαμέρισμα – γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)