Πολιτική

11 Ιουνίου 2024 15:02 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουνίου 2024 20:42

ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά διαψεύδουν τα σενάρια για κοινοβουλευτική σύμπλευση

«Φωτιές» άναψε πρωτοσέλιδο εφημερίδας για κοινή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς, που προχώρησαν σε διαψεύσεις με αιχμές.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά διαψεύδουν τα σενάρια για κοινοβουλευτική σύμπλευση
-

Τις διαψεύσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, προκάλεσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή», που κάνει λόγο για «κόλπο grosso από τον Νίκο Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά» και για «υπό διαμόρφωση σχήμα με 32+11 βουλευτές με αντιπρόεδρο την Έφη Αχτσιόγλου.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι «τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ανεδαφικά. Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στο προσκήνιο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες. Αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η συζήτηση για την κεντροαριστερά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε να εκφυλιστεί».

Από την πλευρά της, η Νέα Αριστερά, σε ανακοίνωση της, σχολιάζει τα εξής, «Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου.

Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

  • Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές.
  • Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.
  • Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα.

Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος».

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Βελόπουλος: Υπήρξε νοθεία, άλλαξαν τα ποσοστά που έστειλαν δικαστικοί αντιπρόσωποι

Σαντορίνη - Παναθηναϊκός: Οπαδός χτύπησε αθλητή με αμαξίδιο (βίντεο)

Κρήτη: Στην ΜΕΘ 2χρονο αγοράκι που κινδύνευσε να πνιγεί

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)