Αθλητικά

10 Ιουνίου 2024 18:14

Στίβος: Καραλής και Τζένγκο προκρίθηκαν στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Ο "Μανόλο" καριοχτύπξησε μέχρι να περάσει σταδιακά όλα τα ύψη και να πιάσει το όριο για τον τελικό. Πιο άνετα πήρε το "εισιτήριο" η Τζένγκο.

Στίβος: Καραλής και Τζένγκο προκρίθηκαν στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
-

Αφού... τρόμαξε εαυτόν και φιλάθλους, ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ (12/6, 21:20), στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Ρώμη.

Ο 25χρονος Έλληνας επικοντιστής, ο οποίος εφέτος έχει υπερβεί τα 5 μέτρα και 85 εκατοστά, αγωνίσθηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο του αγωνίσματος και αφού «λαχτάρισε» στα 5.45 μέτρα με δύο αποτυχημένες προσπάθειες, υπερέβη το συγκεκριμένο ύψος και απέκτησε δικαίωμα να συνεχίσει.

Στη συνέχεια, ο Καραλής πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία τα 5.60μ. στην πρώτη προσπάθεια και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό, αφού σ΄αυτό το ύψος συμπληρώθηκαν οι 13 αθλητές, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια

Η Ελίνα Τζένγκο έδειξε από νωρίς τις... διαθέσεις της και προκρίθηκε με άνεση στον τελικό (11/6, 22:36) του ακοντισμού, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Ρώμη.

Στην πρώτη της προσπάθεια, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έστειλε το ακόντιο στα 60 μέτρα και 48 εκατοστά, «αγγίζοντας» το όριο πρόκρισης που ήταν 60.50 μέτρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ευρωεκλογές 2024: Τα “μεγάλα ονόματα” που έμειναν “εκτός”

ΕΛΣΤΑΤ – πληθωρισμός: Υποχώρησε τον Μάιο

Ευρωεκλογές - Εύβοια: Πέθανε περιμένοντας να ψηφίσει

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)