Πολιτική

10 Ιουνίου 2024 13:52

Ευρωεκλογές 2024: Τα “μεγάλα ονόματα” που έμειναν “εκτός”

Ποιοι δημοφιλείς υποψήφιοι ευρωβουλευτές δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τις Βρυξέλλες. Ποιοι υποψήφιοι δεν επανεξελέγησαν.

Ευρωεκλογές 2024: Τα “μεγάλα ονόματα” που έμειναν “εκτός”
-

Οι κάλπες έκλεισαν, η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε και οι 21 Έλληνες που θα πάνε στο ευρωκοινοβούλιο, έχουν “κλειδώσει”.

Ανάμεσά τους και αρκετά “ηχηρά” ονόματα όπως η Ελεονώρα Μελέτη με τη ΝΔ, η Έλενα Κουντουρά και ο Νίκος Παππάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σάκης Αρναούτογλου με το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Αναδιώτης με τη ΝΙΚΗ θα βρεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς κατάφεραν και κέρδισαν το “εισιτήριο” για τις Βρυξέλλες.

Πολλοί όμως ήταν οι ηθοποιοί, τραγουδιστές και αθλητές που δεν κατάφεραν να πάρουν μια έδρα στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο Πύρρος Δήμας, χρυσός ολυμπιονίκης της Ελλάδας που κατέβαινε με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, συγκέντρωσε πάνω από 135.000 ψήφους, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να πάρει μια θέση στις Βρυξέλλες. Η Βίκυ Φλέσσα, αλλά και ο γιατρός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που το ευρύ κοινό τον γνώρισε κατά την πανδημία του κορονοϊού δεν εξελέγη, ενώ εκτός Ευρωβουλής έμεινε η Βούλα Πατουλίδου αλλά και η Νόνη Δούνια.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, η χήρα του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, Δώρα Τζαμπαζή και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου δεν κατάφεραν να εκλεχθούν.

Από το ΚΚΕ,εκτός έμεινε η επί σειρά ετών βουλευτής και ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, η κόρη του Γιάννη Ρίτσου, Έρη, αλλά και η Κωνσταντίνα Κούνεβα που το 2014 είχε εκλεχθεί ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Πλεύση Ελευθερίας, εκτός έμειναν, το μοντέλο Άννα Ρεζάν και ο τραγουδοποιός Μπάμπης Στόκας.

Ο γνωστός σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, δεν κατάφερε να εκλεγεί ενώ το κόμμα του «Νίκη» εξέλεξε ευρωβουλευτή, με τη θέση αυτή να καταλαμβάνει ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης.

Τόσο το ΜέΡΑ25 όσο και η Νέα Αριστερά δεν κατάφεραν να κερδίσουν κάποια έδρα και έτσι πολλοί διάσημοι υποψήφιοι δεν τα κατάφεραν. Από τη ΜέΡΑ25 χωρίς εισιτήριο έμεινε ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης και οι τραγουδιστές Δημήτρης Ζερβουδάκης και Νένα Βενετσάνου. Από τη Νέα Αριστερά εκτός Ευρωβουλής έμεινε ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου.

Οι ευρωβουλευτές που δεν επανεξελέγησαν

Ακόμη, 6 ευρωβουλευτές, δεν κατάφεραν να εκλεγούν εκ νέου μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. 

Πρόκειται για τους:

  • Μαρία Σπυράκη και Στέλιο Κυμπουρόπουλο από τη Νέα Δημοκρατία
  • Στέλιο Κούλογου από τη Νέα Αριστερά
  • Θοδωρή Ζαγοράκη από το ΠΑΣΟΚ
  • Πέτρο Κόκκαλη από τον ΚΟΣΜΟ
  • Αλέξη Γεωργούλη από το Πράσινο Κίνημα

Η Μαρία Σπυράκη βρέθηκε στην 11η θέση με 110.021 σταυρούς, ενώ ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος κατετάγη 8ος με 146.732 σταυρούς. Ο Στέλιος Κούλογλου συνεργάστηκε με τη Νέα Αριστερά, συγκεντρώνοντας 24.827 σταυρούς και δεν εξελέγη, καθώς το κόμμα δεν κατάφερε να ξεπεράσει το όριο του 3%. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος έφυγε από την ΝΔ και ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε στην 6η θέση με 57.303 σταυρούς, ενώ ο Πέτρος Κόκκαλης, που προερχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκε στην ευρωβουλή εξαιτίας του 1,08% που συγκέντρωσε το κόμμα του. Ο Αλέξης Γεωργούλης από το Πράσινο Κίνημα δεν κατάφερε να εκλεγεί.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ευρωεκλογές - Φειδίας Παναγιώτου στον ΑΝΤ1: Αυτό πρέπει να είναι ένας κώδωνας κινδύνου (βίντεο)

Ευρωεκλογές 2024: Η “μάχη” των σταυρών και οι νικητές της κάλπης

Σύμη - Μάικλ Μόσλεϊ: Η ιατροδικαστική εξέταση και τα σενάρια (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)