Κοινωνία

10 Ιουνίου 2024 11:03

Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών

Ο πρώτος μεγάλος καύσωνας του καλοκαιριού θα μας ταλαιπωρήσει τις επόμενες ημέρες. Πότε αναμένεται η σταδιακή πτώση των θερμοκρασιών.

Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών
-

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι προ των πυλών, με την θερμοκρασία να παίρνει την ανιούσα από σήμερα και με την κορύφωση του να αναμένεται την Τετάρτη – Πέμπτη, ενώ σταδιακή αποκλιμάκωση θα έχουμε από την Παρασκευή και κυρίως το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει έως τους 38 και ενδεχομένως τοπικά και τους 39 βαθμούς κελσίου.

Την Τρίτη η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοούν και την μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε πολλές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 και τοπικά 41, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, η θερμοκρασία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 και τοπικά τους 42, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 40, και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και στην κεντρική και νότια χώρα τοπικά θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή, στα κεντρικά και τα βόρεια, στα νότια όμως θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ευρωεκλογές - Φειδίας Παναγιώτου στον ΑΝΤ1: Αυτό πρέπει να είναι ένας κώδωνας κινδύνου (βίντεο)

Ευρωεκλογές 2024: Η “μάχη” των σταυρών και οι νικητές της κάλπης

Σύμη - Μάικλ Μόσλεϊ: Η ιατροδικαστική εξέταση και τα σενάρια (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)