Κοινωνία

09 Ιουνίου 2024 15:35 Τελευταία ενημέρωση : 09 Ιουνίου 2024 16:42

Ευρωεκλογές: Παραλίες ψηφίζουν Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς (εικόνες)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των Ευρωεκλογών 2024 και οι πολίτες κλήθηκαν να παρευρεθούν στα εκλογικά κέντρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαιώμα. Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί από αυτούς συνδύασαν την ημέρα με μια εκδρομή και… μια βουτιά στη θάλασσα.

Ευρωεκλογές: Παραλίες ψηφίζουν Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς (εικόνες)
-

Τις παραλίες της Αττικής φαίνεται να ψήφισαν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου οι οποίοι αναζητούν μια ανάσα δροσιάς, ενώ σε εξέλιξη είναι οι ευρωεκλογές και τα θερμόμετρα δείχνουν πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου.

Προσπαθώντας να βρουν σκιά και να δροσιστούν οι πολίτες έχουν γεμίσει τις παραλίες από νωρίς το πρωί της Κυριακής 9/6, με αποτέλεσμα όσο οι ώρες περνούν να μην πέφτει καρφίτσα.

Κάποιοι λένε ότι ψήφισαν και έσπευσαν στις παραλίες, ενώ κάποιοι άλλοι θα κάνουν το μπάνιο τους και μετά θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ορισμένοι επισημαίνουν ότι δεν σκοπεύουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Παραλίες - Ευρωεκλογές

Προς τις παραλίες άρχισαν να κατευθύνονται οι Θεσσαλονικείς μετά τις 11 το πρωί με την κίνηση στους οδικούς κόμβους που οδηγούν προς τη Χαλκιδική, την Καβάλα και την Πιερία, να καταγράφεται πυκνή.

Παραλίες - Ευρωεκλογές

Η άνοδος του υδράργυρου φαίνεται πως οδήγησε αρκετούς Θεσσαλονικείς στην απόφαση να αναζητήσουν μία όαση δροσιάς στις κοντινές παραλίες- κάποιοι έχοντας ασκήσει από το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα και κάποιοι σκοπεύοντας να προσέλθουν στην κάλπη μετά τη βουτιά στη θάλασσα. Υπάρχουν βέβαια και οι ετεροδημότες που ξεκίνησαν το ταξίδι για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους όπου ψηφίζουν.

Καθυστερήσεις

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων είναι πυκνή στην έξοδο προς Χαλκιδική όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις μέχρι την ανηφόρα της Καρδίας, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών. Αυξημένη κίνηση, χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα, καταγράφεται στους σταθμούς διοδίων των Μαλγάρων, στην ΠΑΘΕ (προς Κατερίνη), όπως και της Ανάληψης (προς Ασπροβάλτα, Σταυρό και Καβάλα).

Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία σημειώθηκαν νωρίτερα και στο δρόμο προς την Περαία, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ύστερα από τροχαίο που προκλήθηκε στην περιοχή.

ΣΥΡΙΖΑ: Καλές οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για την άρτια διεξαγωγή των εκλογών και οι εκκλήσεις για συμμετοχή, αλλά σημασία έχει τι γίνεται στη πράξη

"Για πρώτη φορά ανήμερα εκλογών η διέλευση από τα διόδια δεν είναι ελεύθερη προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Καλές οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για την άρτια διεξαγωγή των εκλογών και οι εκκλήσεις για συμμετοχή, αλλά σημασία έχει τι γίνεται στη πράξη.

Καμία εκλογική διαδικασία δεν υποστηρίζεται όταν στον κόσμο που μετακινείται δεν παρέχεται η απλή και αυτονόητη διευκόλυνση να μην πληρώσει αντίτιμο στα διόδια που αναγκάζεται να περάσει" αναφέρει η ανακοίνωση

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως τις 14 Ιουνίου

Ευρωεκλογές: Πού ψήφισαν και τι δήλωσαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων

Πειραιάς: Αυτοκίνητο “βούτηξε” στο λιμάνι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)