Κόσμος

07 Ιουνίου 2024 19:30

Σύμη - Παρουσιαστής BBC: Η αγωνία, οι έρευνες και οι φωτογραφίες (βίντεο)

Πώς εξελίσσονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο παρουσιατή του BBC που εξαφανίστηκε στη Σύμη.

Σύμη - Παρουσιαστής BBC: Η αγωνία, οι έρευνες και οι φωτογραφίες (βίντεο)
-

της Λίλιαν Τσουρλή

Κορυφώνεται η αγωνία για τον παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλει που εξακολουθεί να αγνοείται για τρίτο 24ωρο στη Σύμη.

Ο "γκουρού της διατροφής", όπως τον ονομάζουν στη Βρετανία, έφυγε από την ακτή του Αγίου Νικολάου πεζός, χωρίς κινητό, με κατεύθυνση το Πέδι, σε μια απόσταση ενός χιλιομέτρου, μόλις 20 λεπτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο μονοπάτι, είναι ορατό από όλη την παραλία.

O Μάικλ Μόσλει είχε κάποιο ατύχημα; 'Έπαθε κάτι αιφνίδιο με την υγεία του; ή τον δάγκωσε κάποιο φίδι;

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος του πάνω στη νησί καθώς εθελοντές διασώστες, πυροσβέστες και αστυνομία έχουν "χτενίσει" κάθε σπιθαμή γης με ελικόπτερα, εκπαιδευμένα σκυλιά και ντρόουν και πλέον οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στη θάλασσα απο το λιμενικό.

Ο Δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Πακαλοδούκας αναφέρει πως "Ή έπεσε στη θάλασσα ένοιωσε μια αδιαθεσία και πήγε να πλύνει το πρόσωπό του και απο εκεί και πέρα τα κύματα, το ρέμα τον πήρε και δεν μπορούμε να τον βρούμε".

Όπως δήλωσε η σύζυγός του στους Αστυνομικούς, ο 67χρονος έφυγε από την ακτή του Αγίου Νικολάου όπου έκαναν το μπάνιο τους πεζός, χωρίς να έχει κινητό μαζί του, με κατεύθυνση την περιοχή Πέδι. Πήρε το ένα και μοναδικό μονοπάτι, μήκους ενός χιλιομέτρου, το οποίο αν και είναι απότομο αρκετοί ξένοι τουρίστες το επιλέγουν για πεζοπορία.

Τίς τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτή του η φωτογραφία με το μπλέ τζόκεϊ και τα μπλε ρούχα που φέρεται να έχει τραβηχτεί λίγο πριν την εξαφάνιση του,αλλά  και αυτή φωτογραφία που φαίνεται να κρατά μια ομπρέλα. Η αστυνομία έχει στα χερια της υλικά από δύο κάμερες. Μία σε στάση λεωφορείου και μία από μαγαζί με φο μπιζού. Αυτά τα δύο υλικά τους δείχνουν ότι έφυγε και από το Πέδι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τρία διαφορετικά μονοπάτια και μάλιστα δύσβατα.

Μάικλ Μόσλει - BBC - Σύμη - Φερεται να ειναι αυτος

Μάλιστα στη Σύμη βρίσκοντα και δημοσιογράφοι απο ξένα κανάλια, ενώ το BBC που εργάζεται ως παρουσιαστής κάνει συνεχώς εκτενείς αναφορές.

Ο αγνοούμενος δημοσιογράφος όταν εξαφανίστηκε δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο καθώς τόσο αυτός όσο και η σύζυγό του τα είχαν αφήσει στο σπίτι που διέμεναν.


Ο Βρετανικός Τύπος για τον αγνοούμενο παρουσιαστή

Η εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ κυριαρχεί στα βρετανικά ΜΜΕ.

Η εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα της ειδησιογραφίας εδώ στην Βρετανία καθώς ο 67χρόνος παρουσιαστής ήταν πολύ δημοφιλής μέσω των εκπομπών του στο BBC, στο Channel 4 στο ITV και αλλού. Εκπομπές που παρουσίαζε με μεγάλη επιτυχία εδώ και 30 χρόνια, αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδης.

Έχει γράψει πολλά βιβλία, διατηρεί ένα από τα πιο δημοφιλή podcast του BBC το «Trust me, I’m a Doctor» ενώ θεωρείται γκουρού στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του ευ ζην.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η εξαφάνιση του όλα τα μεγάλα ειδησιογραφία δίκτυα της χώρας από το BBC μέχρι το SKY NEWS έβγαλαν έκτακτη είδηση ενώ σε όλα τα δελτία και τις ιστοσελίδες τους ασχολούνται διεξοδικά με τις έρευνες που γίνονται στην Σύμη.

Το SKYNEWS λέει χαρακτηριστικά "Περισσότεροι αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στην αναζήτηση του τηλεοπτικού γιατρού σε ελληνικό νησί καθώς η εξαφάνισή του περιγράφεται ως «περίεργη».

Η εφημερίδα Guardian τονίζει πως η αναζήτηση του Μάικλ Μόσλεϊ συνεχίζεται με ελικόπτερο και εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ το BBC τονίζει πως στις έρευνες συμμετέχουν τώρα και δύτες.


Ειδήσεις σήμερα:

Σαντορίνη - Καταγγελία: Την βίασε ο εκπαιδευτής της στην ιππασία

Θεσσαλονίκη - Προξενείο της Ρωσίας : Συνελήφθη 29χρονος που έριξε λευκή μπογιά στο κτήριο

ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 2,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2024



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)