Οικονομία

07 Ιουνίου 2024 18:07

Δασική Υπηρεσία: Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλο το προσωπικό

Όσοι δεν το έπαιρναν θα το πάρουν και όσοι το έπαιρναν θα λάβουν γενναιόδωρη αύξηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ποιοι οι σκοποί του μέτρου.

Δασική Υπηρεσία: Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλο το προσωπικό
-

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα λάβει το σύνολο των εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες της χώρας με αιτιολόγηση της σχετικής απόφασης, την ενεργή ενασχόλησή τους με τα καθήκοντα της δασοπροστασίας. Η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών ενέκρινε το σχετικό αίτημα, το οποίο σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε την Παρασκευή 07.06 το Υπουργείο Περιβάλλοντος, υποβλήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Θόδωρου Σκυλακάκη.

Το επίδομα θα αφορά τόσο στους εργαζόμενους της Κεντρικής Δασικής Υπηρεσίας όσο και σ’ αυτούς των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την προστασία, τη διαχείριση και την ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Πρόκειται κυρίως για δασολόγους, δασοπόνους, γεωπόνους, δασοφύλακες κ.λπ., ειδικότητες οι οποίες υλοποιούν, καθημερινά στο πεδίο όλο το έτος, τα καθήκοντα της δασοπροστασίας. Για τις κατ’ εξοχήν κρίσιμες ειδικότητες των δασικών υπαλλήλων, για τις το επίδομα υπήρχε ήδη, τώρα θα ανέρχεται σε 150 ευρώ, από 105 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, αυξήθηκε δηλαδή κατά 43% περίπου.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπου θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος. Η έγκριση του αιτήματος από την αρμόδια Επιτροπή Μεταρρύθμισης Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών ήρθε μετά από την υποβολή σε αυτήν, ενός πλήρους υπομνήματος όπου περιγράφηκε η παρούσα κατάσταση των δασικών υπηρεσιών της χώρας, αλλά και άλλου εγγράφου όπου αναπτύχθηκε η αιτιολογία για τη χορήγηση επιδόματος στο σύνολο των εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες της χώρας. Τα έγγραφα υποβλήθηκαν στην Επιτροπή από την Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Το εν λόγω επίδομα εντάσσεται στο πλέγμα των πρωτοβουλιών που λαμβάνει η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πλήρη αναβάθμιση του δασικού τομέα, με κυριάρχο άξονα την ολοκληρωμένη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας μας. Σκοπός είναι η προστασία και η αύξηση της ανθεκτικότητάς τους, απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαντορίνη - Καταγγελία: Την βίασε ο εκπαιδευτής της στην ιππασία

Θεσσαλονίκη - Προξενείο της Ρωσίας : Συνελήφθη 29χρονος που έριξε λευκή μπογιά στο κτήριο

ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 2,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2024

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)