Πολιτική

07 Ιουνίου 2024 17:25

Ευρωεκλογές 2024: Κόντρα για το σπίτι Κασσελάκη, τις δηλώσεις Μεϊμαράκη και τον “καταδικασμένο υποψήφιο”

Λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές και ''φουντώνει'' η κόντρα ανάμεσα στα κόμματα. Αφορμή στάθηκε το σπίτι Κασσελάκη στο Κολωνάκι, οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και δημοσιεύμα για υποψήφιο ευρωβουλευτή που καταδικάστηκε για λογοκλοπή και συκοφαντική δυσφήμηση.

Ευρωεκλογές 2024: Κόντρα για το σπίτι Κασσελάκη, τις δηλώσεις Μεϊμαράκη και τον “καταδικασμένο υποψήφιο”
-

Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές. Ύστερα από αποκάλυψη ότι το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στο Κολωνάκι είναι στο όνομα του συζύγου του Τάιλερ ΜακΜπεθ  η Νέα Δημοκρατία τονίζει πώς «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Κασσελάκης λέει ψέματα πιο γρήγορα από ό,τι αναπνέει και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αδιαφάνειας και υποκρισίας» καθώς στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 την Τρίτη είχε πεί ότι το σπίτι το αγόρασε ο ίδιος με τα δεδουλευμένα του.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι «δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άλλο με το δήθεν πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη, γιατί τα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας είναι πιο σημαντικά και η αντιμετώπισή τους που περνάει από τις Βρυξέλλες είναι το μείζον διακύβευμα της Κυριακής.Όμως το μπαράζ ψεμάτων του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Έτσι, ενώ στην προχθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 είχε δηλώσει ότι η αγορά του σπιτιού του στο Κολωνάκι έγινε από τον ίδιο με χρήματα από τα δεδουλευμένα του, όπως χαρακτηριστικά απάντησε στον κ. Χατζηνικολάου, σήμερα αποκαλύπτεται ότι αγοραστής του σπιτιού είναι ο σύζυγός του, Τάιλερ ΜακΜπέθ.Η αγορά μάλιστα έγινε από τον κ. ΜακΜπέθ με διατραπεζικό έμβασμα το οποίο εστάλη από το εξωτερικό, βάσει των διαδικασιών που ακολουθούνται για την απόκτηση Golden Visa.Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Κασσελάκης λέει ψέματα πιο γρήγορα από ό,τι αναπνέει και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αδιαφάνειας και υποκρισίας. Πέραν των απαντήσεων που οφείλει να δώσει, αφού τα ερωτήματα αυξάνονται γεωμετρικά μέρα με τη μέρα, έχει ενδιαφέρον να μας αναλύσει και τις προτάσεις του για τη στεγαστική πολιτική υπό το πρίσμα των νέων αποκαλύψεων».

Στέφανος Κασσελάκης - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

Το ΠΑΣΟΚ με την σειρά του τονίζει ότι η αγορά του σπιτιού έγινε με έμβασμα από το εξωτερικό με την αίτηση για golden visa, ενώ θεωρητικά ο Στέφανος Κασσελάκης είναι κατά της Golden Visa. Αναλυτικά στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «το κρεσέντο αναξιοπιστίας του κ. Κασσελάκη συνεχίζεται.Μετά τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore εταιρείες που έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Κασσελάκης, -ο οποίος κατά τ’ άλλα είναι υπέρ της φορολογικής δικαιοσύνης-, σήμερα αποκαλύφθηκε ότι η αγορά της υπερπολυτελούς κατοικίας του δεν έγινε από τον ίδιο -όπως δήλωσε- αλλά από τον σύζυγό του με έμβασμα από το εξωτερικό με την αίτηση για golden visa.Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρητικά είναι κατά της golden visa, είναι τόσο... αξιόπιστος, που έκανε μάλιστα χρήση του μέτρου!Η αξιοπιστία δεν απονέμεται, αλλά πιστοποιείται από την ταύτιση λόγων και πολιτικών πράξεων».

Η δήλωση Μεϊμαράκη 

«Αγαπητέ μου Δημήτρη, θα σου απαντήσω για την ακρίβεια αφού σου πω όμως πρώτα ότι η Ευρώπη έχει συγκεκριμένη ατζέντα. Όλα αυτά που ακούω δεν αφορούν την Ευρώπη. Η Ευρώπη έχει την πράσινη ανάπτυξη και το πώς θα προχωρήσουμε, έχει την ΚΑΠ, έχει το ταμείο Ανάκαμψης και έχει και τον αμυντικό-στρατιωτικό βραχίονα. Εδώ λοιπόν δεν μπορεί να λες θα μιλάω για τα κοινωνικά θέματα, δεν τα υποτιμώ, αλλά εκεί αν βγεις έξω από το θέμα, σου κλείνουν τα μικρόφωνα. Όλα αυτά που λένε, πού θα τα πούνε; Εδώ είναι η Ευρώπη με τα συγκεκριμένα θέματα» ήταν οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ  που πυροδότησαν νέα κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «Οι δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι η ακρίβεια δεν αφορά τις Βρυξέλλες, αντικειμενικά εκθέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τελευταία προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι τα έχει βάλει με τις πολυεθνικές για το ζήτημα της ακρίβειας.Η επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι ένα επικοινωνιακό τρικ χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, όπως προκύπτει από τις παραδοχές του κ. Μεϊμαράκη.Επιβεβαιώνεται το αυτονόητο: ανεξάρτητα από τις θεσμικές παρεμβάσεις σε επίπεδο ΕΕ, η κύρια ευθύνη και δυνατότητα άμεσης επίδρασης στη διαμόρφωση των τιμών, αφορούν πρωτίστως το κάθε κράτος – μέλος της ΕΕ ξεχωριστά.Αυτό αρνείται σταθερά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να πάρει η ίδια μέτρα ριζικά, ουσιαστικά, αποτελεσματικά, για να περιορίσει την ακρίβεια. Και για άλλη μια φορά «πουλάει» επικοινωνία στον ελληνικό λαό.Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτή την αντικοινωνική τοξικότητα.Μόνο οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούν να χτυπήσουν την ακρίβεια και την κερδοσκοπία:

  • Ο μηδενισμός του ΦΠΑ σε είδη βασικής ανάγκης, όπως κρέας, γάλα και γαλακτοκομικά, λαχανικά, έλαια, δημητριακά. Στη βρεφική διατροφή και στα είδη περιποίησης βρεφών. Στο μέλι, τα άμυλα και τα άλευρα.
  • Η μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στον μέσο όρο των συντελεστών της ΕΕ, από το 24% στο 21%, από το 14% στο 12% και από το 6% στο 5% , ανά κατηγορία ΦΠΑ.
  • Η μείωση κατά 35% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην αμόλυβδη βενζίνη.
  • Η επιβολή πλαφόν μεικτού κέρδους στη χονδρική και τη λιανική στον μέσο όρο της ΕΕ και της πενταετίας, για 3 χρόνια, σε τρόφιμα, βιομηχανικά αγαθά και αγροεφόδια.
  • Οι κυρώσεις για υπέρβαση του 5% στη χονδρική του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Το προσωρινό πλαφόν μεικτού κέρδους στα διυλιστήρια βάσει της κερδοφορίας του κλάδου στην ΕΕ.
  • Οι αυστηρές κυρώσεις για αισχροκέρδεια, με αποκλεισμό από όλες τις δημόσιες συμβάσεις αξίας 10 χιλ. ευρώ.
  • Οι φορολόγηση κατά 90% των υπερκερδών διυλιστηρίων και παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος για το 2023.
  • Η μόνιμη μείωση του αγροτικού ρεύματος».

H Ελληνική Λύση σχολιάζει με τη σειρά της ότι «Η δήλωση Μεϊμαράκη, ότι η Ευρώπη δεν παρεμβαίνει στην ακρίβεια στην Ελλάδα, αποδεικνύει το πόσο μεγάλα ψέμματα λέει ο πρωθυπουργός. Αποδεικνύει επίσης ότι ο πρωθυπουργός έκανε σημαία ένα θέμα, την επιστολή στην Φον ντερ Λάϊεν, περίπου 20 μέρες, ψευδόμενος ακόμη μία φορά ότι θα παρέμβει η Ευρώπη για να ανακουφίσει τους Έλληνες. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική: ο πρωθυπουργός υπηρετεί τους ολιγάρχες και όχι τον Ελληνικό λαό».

Ο κ. Μεϊμαράκης λίγο αργότερα απάντησε με ανάρτησή του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας τα εξής:

«Τρεις μέρες πριν την κάλπη, ο κ. Κασσελάκης πάνω στον βηματισμό που έχει χαράξει, της ελαφρότητας, του λαιφστάιλ και της αδυναμίας του να διαμορφώσει μια πειστική πολιτική πρόταση ψάχνει σωσίβιο», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία κοινοποιεί με ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ στο ΕΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και προσθέτει: «Θα μπορούσε να ακούσει την πλήρη συνέντευξη, όχι ασύνδετα αποσπάσματα αυτής και να την έχει αξιολογήσει, όπως και όλες τις συνεντεύξεις που έχω δώσει το τελευταίο διάστημα, στις οποίες αναφέρομαι στις πολύπλευρες και πολυεπίπεδες αιτίες της ακρίβειας, που αντιμετωπίζει επιτυχώς η Κυβέρνηση με μια σειρά δράσεων και μέτρων, με αποκορύφωμα την επιστολή για τις πολυεθνικές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Διότι ο διάλογος έχει κανόνες και διάρκεια». «Δεν με ξαφνιάζει λοιπόν η επιλεκτική προτίμησή του, αντίθετα μου επιβεβαιώνει την απελπισία του για την ολισθηρή καθοδική του πορεία. Το βίντεο αυτό προς απάντησή του» καταλήγει, κοινοποιώντας βίντεο με σχετικές δηλώσεις του από συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει τις τελευταίες ημέρες.

Ο “καταδικασμένος υποψήφιος”

Με αφορμή δημοσίευμα του ieidiseis.gr το οποίο λέει μεταξύ άλλων ότι ο Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καταδισκάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει εκ νέου τα βέλη του στην γαλάζια παράταξη λέγοντας «ο Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης, δικηγόρος στο επάγγελμα και υποψήφιος Ευρωβουλευτής  της ΝΔ καταδικάστηκε τελεσίδικα και αμετάκλητα για λογοκλοπή και συκοφαντική δυσφήμιση, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα του ieidiseis.gr. Η δόλια – κατά το δικαστήριο - προσβολή και οικειοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας, αποδεικνύει από τι υλικά είναι φτιαγμένη η δήθεν «αριστεία» της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη: από ψέμα, θράσος, υποκρισία και παρανομίες. Αυτονόητα αναμένουμε την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.»

Το θέμα δεν άφησε ασχολίαστο η Ελληνική Λύση λέγοντας ότι «η αποκάλυψη ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του Κ. Μητσοτάκη συμμετέχει μεταξύ άλλων «αρίστων υποψηφίων» και αμετάκλητα καταδικασμένος από την ελληνική δικαιοσύνη,  σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν θα έπρεπε να αποτελεί καν «είδηση». Ελληνική Λύση καλεί τον πρωθυπουργό να μην διαγράψει τον συγκεκριμένο υποψήφιο, καθώς ενσαρκώνει περίτρανα την έννοια της «κατά Μητσοτάκη αριστείας».

Ειδήσεις σήμερα:

Σαντορίνη - Καταγγελία: Την βίασε ο εκπαιδευτής της στην ιππασία

Θεσσαλονίκη - Προξενείο της Ρωσίας : Συνελήφθη 29χρονος που έριξε λευκή μπογιά στο κτήριο

ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 2,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2024

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)