Πολιτισμός

07 Ιουνίου 2024 17:38 Τελευταία ενημέρωση : 07 Ιουνίου 2024 17:40

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Θλίψη σκόρπισε η είδηση θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου, Δέσποινας Στυλιανοπούλου.

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου
-

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου. 

Η ηθοποιός, άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή 07/06 σε ηλικία 91 ετών καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η ανιψιά της, Αννα Στυλιανοπούλου με ανάρτηση που έκανε στο Instagram την οποία αναφέρει:

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε γαλήνια από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά Δέσποινα Στυλιανοπούπου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, θα μας λείψεις πολύ».

Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς.

Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαντορίνη - Καταγγελία: Την βίασε ο εκπαιδευτής της στην ιππασία

Θεσσαλονίκη - Προξενείο της Ρωσίας : Συνελήφθη 29χρονος που έριξε λευκή μπογιά στο κτήριο

ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 2,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2024

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)