Κοινωνία

07 Ιουνίου 2024 13:34 Τελευταία ενημέρωση : 07 Ιουνίου 2024 20:18

Χίος: Φωτιά στις Καρυές - Μήνυμα του 112 στους κατοίκους (εικόνες)

Πως μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, πυροσβέστες και εθελοντές κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά χωρίς να προχωρήσει προς κατοικημένες περιοχές.

Χίος: Φωτιά στις Καρυές - Μήνυμα του 112 στους κατοίκους (εικόνες)
-

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:00 της Παρασκευής στην περιοχή του Τρυπατέ στις Καρυές της Χίου.

Οι πύρινες γλώσσες σάρωσαν δασική έκταση και θάμνους.

Στο σημείο επιχίρησε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου καθώς και εθελοντές.

Ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων και σύμφωνα με την Πυροσβεστική από την πρώτη στιγμή κινήθηκαν 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο προς την περιοχή, για ρίψεις νερού από αέρος.

Παράλληλα στάλθηκε μήνυμα 112 στους πολίτες που βρίσκονται στις Καρυές Χίου να μετακινηθούν προς την Χώρα Χίου. 

Στην περιοχή έπνεε δυνατός άνεμος.

Η φωτιά πλησίασε τις Καρυές, χωρίς ευτυχώς να τις απειλήσει..

Φωτιά - Χίος

φωτια - χιος

Ο βουλευτής ΝΔ Χίου, κ. Νότης Μηταράκης που βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, δήλωσε ότι «επικοινωνήσαμε αμέσως με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια. Αμέσως έχουν σταλεί 6 εναέρια μέσα, 3 τράκτορες, 1 καναντέρ και 1 ελικόπτερο. Όλες οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται άμεσα στο σημείο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Στρατός, η Αστυνομία, ο ΔΕΔΗΕ, το Δασαρχείο. Υπάρχει ένας πολύ καλός συντονισμός και άμεση κινητοποίηση. Θέλω να πιστεύω ότι παρότι υπάρχει αέρας, θα καταφέρουμε να προλάβουμε να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικήσιμες περιοχές.» «Η σήμανση του 112 βγήκε άμεσα, ώστε να ξεκινήσει η απομάκρυνση των κατοίκων από τις Καρυές. Υπάρχει Αστυνομία, υπάρχει ηρεμία στον κόσμο και γίνεται ομαλά η απομάκρυνση των κατοίκων. Η φωτιά αυτή την στιγμή δεν πλησιάζει σε κατοικημένες περιοχές. Η άμεση αντίδραση των δασοκομάντος που έχουμε την τύχη να έχουμε στη Χίο, καθώς υπάρχει ειδική νεοσύστατη μονάδα και η άμεση κινητοποίηση 6 εναέριων μέσων με την προσωπική επίβλεψη του Βασίλη Κικίλια έκαναν τη διαφορά», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Να σημειώσουμε περίπου στις 19.00 η εστία τέθηκε υπό έλεγχο και έμεινε χωρίς κανένα ενεργό μέτωπο πλέον. Προληπτικά συνέχισαν να επιχειρούν, επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Πηγή: politischios.gr , alithia.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανδρουλάκης για Μητσοτάκη: Χρυσός χορηγός του ο Κασσελάκης, δεκανίκι ο Βελόπουλος

Δήμος Μετεώρων: Υπάλληλος εμφανίστηκε μετά από 13 χρόνια - Είχε πάρει αναρρωτική άδεια

Ρόδος: Σφραγίστηκε το beach bar με τις ξαπλώστες μέσα στην θάλασσα (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)