Κοινωνία

07 Ιουνίου 2024 11:32

Σύλληψη “λογιστή” που εξαπατούσε πολίτες

Πώς δρούσε ο άνδρας που παρίστανε είτε τον λογιστή είτε τον δημόσιο υπάλληλο. Ποιες οι κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Σύλληψη “λογιστή” που εξαπατούσε πολίτες
-

Συνελήφθη πρωινές ώρες στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κερατσινίου- Δραπετσώνας, 64χρονος ημεδαπός για απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και πλαστογραφία.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος κινούμενος με όχημα, προσέγγιζε τα θύματα του και με την πρόφαση επιστροφής χρημάτων ή φόρων, προσποιούμενος τον λογιστή ή τον υπάλληλο δημόσιου φορέα, αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Για να γίνει πιο πειστικός, διέθετε πλαστές επιταγές όπου αναγράφονταν τα προς επιστροφή ποσά, ενώ ορισμένες φορές μετέφερε ο ίδιος τα θύματα με το όχημά του σε τραπεζικά καταστήματα προκειμένου να προβούν σε ανάληψη μετρητών και να καταβάλουν άμεσα το αιτούμενο ποσό.

Μετά την έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του και στην οικία του και κατασχέθηκαν πλαστές επιταγές, εντός φακέλων, το χρηματικό ποσό των -20- ευρώ και ρουχισμός που φορούσε κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων.

Κατασχέθηκε επιπλέον το επιχειρησιακό του όχημα, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -3- περιπτώσεις απάτης, διαπραχθείσες στο Κερατσίνι, στη Νίκαια και στο Παγκράτι, ενώ σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανδρουλάκης για Μητσοτάκη: Χρυσός χορηγός του ο Κασσελάκης, δεκανίκι ο Βελόπουλος

Δήμος Μετεώρων: Υπάλληλος εμφανίστηκε μετά από 13 χρόνια - Είχε πάρει αναρρωτική άδεια

Ρόδος: Σφραγίστηκε το beach bar με τις ξαπλώστες μέσα στην θάλασσα (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)