Κοινωνία

06 Ιουνίου 2024 11:39

Ελασσόνα: “Κατέβηκε” από το χωριό για να πληρώσει τους απατεώνες

Θύμα των απατεώνων έπεσε ένας άνδρας από χωριό της Ελασσόνας. Πώς τον έπεισαν να κατέβει στην τράπεζα για να τους δώσει τα χρήματα.

Ελασσόνα: “Κατέβηκε” από το χωριό για να πληρώσει τους απατεώνες
-

Ένας 79χρονος κάτοικος χωριού της Ελασσόνας έπεσε αυτήν τη φορά θύμα απατεώνων, οι οποίοι εξαπατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα της δήθεν εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.

Στην περίπτωση του 79χρονου, εντυπωσιάζει η μεθοδικότητα των απατεώνων, οι οποίοι αφού κατάφεραν να σοκάρουν το θύμα τους με το άγγελμα του δυστυχήματος, τον έπεισαν σε βαθμό που ξεκίνησε από το χωριό του και πήγε σε τράπεζα στην Ελασσόνα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- έκανε πέντε συνολικά αναλήψεις για να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ (σ.σ. από τις 10.000 ευρώ που απαιτούσαν οι απατεώνες).

Οι δράστες για να αποκλείσουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο εντοπισμού ή παγίδευσης του «εισπράκτορα» από την ΕΛ.ΑΣ., ανανέωναν διαρκώς τον τόπο συνάντησης του 79χρονου με τον «αστυνομικό» που υποτίθεται θα παραλάμβανε τα χρήματα. Όπως και έγινε σε φανάρι εισόδου της Ελασσόνας, με τον άγνωστο δράστη να παραλαμβάνει τα χρήματα. Μάλιστα, οι δράστες ακόμη και με την παράδοση των χρημάτων δε διέκοψαν την τηλεφωνική επικοινωνία με τον 79χρονο και τη συνέχισαν μέχρι που επέστρεψε στο χωριό του, που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την Ελασσόνα. Σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό, οι δράστες μιλούσαν συνεχώς με τον 79χρονο για περίπου 4 ώρες, ενώ όταν βεβαιώθηκαν πως έπεσε στην παγίδα τους και για αποκλείσουν το ενδεχόμενο επικοινωνίας, με την κόρη του θύματος ή με την ΕΛ.ΑΣ., έτερος των δραστών απασχολούσε παράλληλα τηλεφωνικά και τη σύζυγο του 79χρονου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες επικοινώνησαν από αριθμό που παραπέμπει σε άλλη χώρα, τονίζοντας στον 79χρονο ότι η κόρη του, ως οδηγός αυτοκινήτου, προκάλεσε δήθεν τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα μικρό κορίτσι αλβανικής καταγωγής. Έτσι, απαίτησαν χρηματικό προκειμένου η υποτιθέμενη κόρη να αφεθεί ελεύθερη και να μην υποστεί τις συνέπειες του νόμου.

Όπως είναι γνωστό από τις αναρίθμητες περιπτώσεις απάτης που έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν, οι δράστες ασκούν έντονη συναισθηματική φόρτιση στα υποψήφια θύματά τους, καθώς συνεργός τους παριστάνει την κόρη, η οποία οδύρεται εκλιπαρώντας για βοήθεια, ενώ δήθεν συγγενείς του ανήλικου θύματος του δυστυχήματος έχουν συγκεντρωθεί έξω από την αστυνομία και απειλούν να λιντσάρουν την κόρη – οδηγό. Έτσι, ο δράστης που συστήνεται ως αστυνομικός προσφέρεται να βοηθήσει την οδηγό και ειδικότερα να αφεθεί ελεύθερη, με… το αζημίωτο φυσικά.

Διευκρινίζεται πως και στην τελευταία περίπτωση, οι δράστες άλλαζαν διαρκώς τον τόπο παράδοσης των χρημάτων στον συνεργό τους – «εισπράκτορα» στην Ελασσόνα έως ότου βεβαιωθούν ότι δεν τον παρακολουθεί η αστυνομία, όπως και έγινε. Ο 79χρονος, όταν διαπίστωσε την απάτη, κατήγγειλε το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, το οποίο ερευνά την υπόθεση.

Πηγή: onlarissa.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ηφαίστειο - Ινδονησία: Νέες εκρήξεις στο Ίμπου (εικόνες)

Τάσος Μπιρσίμ: “Έφυγε” από τη ζωή ο σκηνοθέτης

Γάζα: Βομβαρδισμός σχολείου με δεκάδες άμαχους νεκρούς


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)