Κοινωνία

04 Ιουνίου 2024 11:41

Καλαμάτα – 29χρονη σε κλουβί: Συνελήφθησαν οι γονείς

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι δύο γονείς. Τι ισχυρίζονται υπερασπιζόμενοι την πράξη τους να τοποθετήσουν τα κλουβιά. Ποιο το ιστορικό της διαταραχής της κοπέλας.

Καλαμάτα – 29χρονη σε κλουβί: Συνελήφθησαν οι γονείς
-

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης 04.06 οι γονείς της 29χρονης κοπέλας στην Καλαμάτα, η οποία φέρεται να διαβιοί επί 7 συνεχή χρόνια μέσα σε αυτοσχέδια ξύλινα κλουβιά με λουκέτο, έχοντας διαγνωστεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με «μέτρια νοητική αναπηρία» και με «μη καθορισμένη οργανική ψύχωση», με χαρακτηριστικά των διαταραχών της α) το σύμπτωμα/σύνοδη συμπεριφορά της επιθετικότητας, β) την ανικανότητα αυτοεξυπηρέτησης, γ) την περιορισμένη αντιληπτικότητα αλλά και δ) την δυνατότητα αντιμετώπισης χωρίς ψυχιατρική νοσηλεία. Η 29χρονη μετά την σύλληψη των γονέων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για εξετάσεις, και θα παραμείνει εκεί, μέχρις ότου αρχίσει να φιλοξενείται σε κάποια δομή ψυχικής υγείας.

Η μητέρα της κοπέλας υποστήριξε, αφ’ ενός ότι μαζί με τον πατέρα της, είχαν στο παρελθόν ζητήσει τη βοήθεια των γιατρών για την αντιμετώπιση της νόσου και την εφαρμογή θεραπειών, κι ότι ωστόσο οι γιατροί ποτέ δεν κατόρθωναν να συνδράμουν, και αφ’ ετέρου ότι το 2017 σημειώθηκε οριστική έλλειψη από την αγορά, φαρμακευτικής ουσίας η οποία την κατεύναζε, χωρίς ποτέ η ουσία αυτή να γίνει κατορθωτό να αντικατασταθεί από άλλη εξίσου αποτελεσματική. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η μητέρα, οι γονείς ενεργώντας υπό τις δύο συνθήκες αυτές κατέληξαν στην απόφαση τοποθέτησης των κλωβών «για το καλό της», όπως ανέφεραν επί λέξη. «Όπως σιγά σιγά την κλείσαμε, έτσι σταδιακά θέλαμε να την ξανανοίξουμε με τους ειδικούς, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στις 14.07.2022 όταν στο ΑΤ Καλαμάτας έφθασε εισαγγελική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με διερεύνηση των αδικημάτων της παράνομης κατακράτησης και έκθεσης, σε βάρος της 29χρονης, μετά από σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου και από αυτοψία ειδικών στο σπίτι, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καλαμάτας. Η τοποθέτηση των κλωβών αιτιολογήθηκε και τότε από τους γονείς ως μέσο παρεμπόδισης, της επιθετικότητάς της και του ενδεχόμενου αυτοτραυματισμού της.

Περαιτέρω μετά από ένορκη μαρτυρική κατάθεση ψυχιάτρου του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προέκυψε ότι η κοπέλα είχε εξεταστεί τρεις φορές το έτος 2022.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαυρομμάτης: Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον αθλητικογράφο

Μπελέρης στον ΑΝΤ1: Η Αριστερά στην Ελλάδα ταυτίστηκε με την ακροδεξιά στην Αλβανία

Ισραήλ: 4 όμηροι νεκροί στα χέρια της Χαμάς (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)