Κόσμος

04 Ιουνίου 2024 17:41

Reform UK: Ο Φάρατζ υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας

Σε διεκδίκηση βουλευτικής έδρας προχωρά ο πολιτικός που είναι γνωστός για τις σκληρές του θέσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Reform UK: Ο Φάρατζ υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας
-

Ο Νάιτζελ Φάρατζ θα διεκδικήσει τελικά βουλευτική έδρα στις εκλογές της 4η Ιουλίου ως επικεφαλής του κόμματος Reform UK.

Πρόκειται για ένα δεξιό λαϊκό κόμμα με κάποιους να το κατατάσσουν στην ακροδεξιά.  Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2018 ως κόμμα του Brexit με ξεκάθαρη και σκληρή στάση εναντίον της ΕΕ.

Ο Φάρατζ γνωστός για της θέσεις του υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν δίπλα στο Reform UK.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδης,  σε συνέντευξη Τύπου, ο Φάρατζ, ανακοίνωσε με δραματικό τρόπο πως αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος αντικαθιστώντας τον Ρίτσαρτ Τάις. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν από μερικές μέρες είχε δηλώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής καθώς ήθελε να βοηθήσει τον «φίλο του»,  όπως τον είχε χαρακτηρίσει,  Ντόναλντ Τραμπ στην δική του προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ.

Το Reform UK λαμβάνει περίπου 10% στις δημοσκοπήσεις ενώ η ενεργή εμπλοκή του Νάιτζελ Φάρατζ αναμένεται να το ενισχύσει ακόμη περισσότερο.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρης - Εμπρησμός: Χειροπέδες σε 22χρονο για την υπόθεση

Καμένο πτώμα στα Λιόσια - 59χρονος γιος: Είχα σκεφτεί να τον θάψω στο βουνό αλλά δεν ήθελα να τον αποχωριστώ

Δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα: Ο δράστης παρηγορούσε την οικογένεια στην κηδεία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)